Ministrul Muncii anunţă că se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime – Finante – Banci

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat vineri, într-o postare pe Facebook, că se tipăresc deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, scrie news.ro. ”Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, spune Budăi.

În 15 decembrie, Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% şi a pensiei minime cu 25%.

Guvernul a adoptat în urmă cu o săptămână Ordonanţa de urgenţă care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toţi cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

spot_imgspot_img