Thailanda raportează primul focar de infecții cu varianta Omicron. Mai multe evenimente de Anul Nou au fost anulate – International

Thailanda a raportat vineri primul focar intern de infecţii cu varianta Omicron a noului coronavirus, în provincia Kalasin din nord-estul ţării, au anunţat autorităţile, informează Reuters citată de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a grupului operativ COVID-19 din Thailanda, Apisamai Srirangsan, a declarat că în cadrul focarului din Kalasin,”există 21 de infecţii noi”.

Cazurile de infectare au ca punct de plecare un cuplu care a sosit din Belgia prin schema “Test&Go” aplicată de Thailanda, conform căreia persoanele vaccinate care intrau în ţară nu erau nevoite să stea în carantină, a precizat ea.

Ambele persoane au fost testate negativ înainte de călătorie şi după sosirea în Thailanda, la începutul lunii decembrie.

“Pe 15 decembrie au început să prezinte simptome şi au fost testate pozitiv, confirmându-se ulterior că au varianta Omicron”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Anunţul vine după ce capitala Thailandei, Bangkok, a anulat evenimentele de Anul Nou susţinute de guvern, inclusiv rugăciunile de la miezul nopţii.

Participarea la focurile de artificii şi la evenimentele de Revelion organizate de mall-uri este în continuare posibilă, fiind însă necesară prezentarea dovezii vaccinării şi a rezultatului negativ la testul antigen COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior că va introduce o a patra doză booster pentru personalul sanitar. Până în prezent, Thailanda a raportat 205 cazuri de infectare cu varianta Omicron, cu precădere la persoane sosite din străinătate.

Dintre acestea, 25 de persoane au fost infectate cu Omicron după ce au intrat în contact cu cei care au intrat în ţară. Alte focare sunt în curs de investigare în sudul ţării, a declarat într-o informare de presă un reprezentant al sistemului sanitar thailandez, Supakit Sirilak.

Ţara a raportat primul caz de transmitere locală a variantei Omicron luni, iar marţi a restabilit carantina obligatorie pentru toţi turiştii din cauza riscului de răspândire a variantei Omicron a noului coronavirus.

Ca urmare, turiştii vaccinaţi trebuie să petreacă 10 zile de carantină într-un hotel sau să profite de modelul “cutie cu nisip” din Phuket, care le permite să se deplaseze în libertate pe această insulă timp de şapte zile înainte de a putea să călătorească în restul ţării.

Thailanda a raportat în total 2,2 milioane cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 21.528 de decese. Aproximativ 62% din populaţia ţării estimată la 72 milioane de locuitori au primit două doze de vaccin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *