Ministrul Sănătății pune presiune pentru vaccinarea cadrelor medicale! Ce lege se pregătește – Capital

Ministrul Sănătății pune presiune pentru vaccinarea cadrelor medicale! Ioana Mihăilă a vorbit despre dreptul pacienților de a fi tratați de persoane care nu îi pot infecta.

Mihăilă a precizat că nimeni nu va fi obligat să se vaccineze. Dar presiunea financiară ar putea să fie factorul care va convinge multe cadre medicale.

Ministrul Sănătății pune presiune pe cadrele medicale! Vrea să le convingă să se vaccineze

Astfel, Mihăilă a spus că urmează să fie modificat ordinul pentru infecțiile asociate actului medical, iar personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii, pentru a respecta, în felul acesta, dreptul pacienților de a fi tratați de persoane care nu îi pot infecta.

”Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical.

Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, a spus, la Sibiu, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit Mediafax.

Nu s-a ajuns la o concluzie finală

Aceasta a spus că nu poate fi nimeni obligat să se vaccineze, însă dorința celor din MS este de a-i informa pe toți și să faciliteze activitatea celor care sunt vaccinaţi.

”La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat, probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *