Ministrul Sănătății: Vrem ca vaccinații să nu fie limitați în niciun fel / Accesul în malluri și restaurante, doar cu vaccin dacă crește incidența-variantă de lucru – Radio – TV

0
1

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătătii, spune la Digi 24 că dacă cifrele privind infectarea vor crește periculos, atunci accesul în baruri, restaurante și malluri s-ar putea face doar pe baza vaccinării. Ministrul spune că se lucrează cu trei priorități în acest moment: menținerea școlilor deschise, să nu restricționeze circulația vaccinaților și să mențină deschise activitățile economice care au fost afectate grav în prima carantina.

”Sunt discuții la nivel de guvern și de specialiști despre cum vom acționa daca cifrele vor creste semnificativ si daca paturile din spitale se vor umple”, spune ministrul Mihăilă care enumeră cele trei mari priorități:

  • În primul rând, vom dori sa tinem scolile cat mai mult deschise pana la incidenta de 6%
  • Un al doilea obiectiv este să nu restricționăm circulatia persoanelor vaccintae
  • Al treile principiu este să nu restricționăm activitățile economice care au suferit în prima carantină.

”Cred că testarea nu ar mai trebui să fie gratuită, dar vaccinul trebuie menținut gratuit”, spune ministru, care dă exemplu testarea personalului medical nevaccinat.

Începutul școlii: Profesorii nevaccinați: Părinții ar putea cere lista cu profesorii vaccinați și nevaccinați și ar putea avea opta pt a nu-și lăsa copiii fizic în clasă la orele profesorilor nevaccinați. Ministrul se declară dezamăgită de procentul mare al profesorilor nevaccinați și îi îndeamnă pe aceștia să se vaccineze până la începerea școlii.

De ce a mers prost vaccinarea? Ministrul dă vina pe educația românilor și pe campaniile de fakenews și nu crede că organizarea campaniei ar fi fost proastă.

A treia doza de vaccin: România este de pregătită chiar de mâine să ofere a treia doză, dar se așteaptă acordul de la Agenția Europeană a Medicamentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here