Ministrul ungar de finanţe, la sfinţirea unei biserici reformate în Mureş: Coeziunea naţională şi viaţa religioasă – priorităţi pentru Ungaria – Esential

Ca urmare a performanţelor sale economice din ultimii zece ani, Ungaria dispune de suficiente resurse pentru a susţine familiile, viaţa religioasă şi dezvoltarea economică, a declarat ministrul ungar al finanţelor, Mihaly Varga, la sfinţirea noii biserici reformate din Pănet (Mezopanit, lângă Târgu Mureş) din centrul României, în acest weekend, relatează duminică agenția ungară MTI, citată de Agerpres.

Guvernul ungar a contribuit cu peste 350 de milioane de forinţi (1 milion de euro) la costurile construcţiei, a precizat într-un comunicat Ministerul de Finanţe.

Mihaly Varga a confirmat angajamentul guvernului său faţă de coeziunea naţională, prosperitatea locuitorilor Ungariei şi a etnicilor maghiari de peste hotare şi păstrarea rădăcinilor, culturii şi valorilor creştine ale Europei.

El a menţionat că din acest motiv guvernul ungar promovează de mai mulţi ani prosperitatea economică a etnicilor maghiari din străinătate şi a evocat sprijinul ungar pentru programul de dezvoltare economică în Transilvania lansat în 2017.

Ministrul a mai amintit că guvernul ungar a contribuit financiar la renovarea a 3000 de biserici şi la construirea a aproape 150 de biserici în Ungaria şi în ţările vecine, începând din 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *