Mituri despre țigările electronice

Țigările electronice au devenit într-un timp scurt preferate de majoritatea fumătorilor care nu-și doresc să mai miroasă urât din cauza tutunului, dar nici să sufere de pe urma efectelor negative pe care le pot avea țigările clasice. Pentru că sunt văzute ca fiind alternativa mai sănătoasă la care pot apela fumătorii, s-au spus mai multe lucruri de-a lungul timpului despre aceste vaporizatoare. Așa cum era de așteptat, multe dintre aceste lucruri sunt doar niște mituri care pot influența utilizatorii unei țigări electronice care nu se documentează suficient.

Un utilizator experimentat de țigară electronică se întâlnește zilnic cu multe persoane care au diferite păreri despre aceste dispozitive, unele mai lipsite de adevăr decât altele. Sunt foarte multe mituri care își propun să inducă teamă prin rândul vaperilor, de aceea trebuie să demontăm câteva dintre aceste stereotipuri:

Mit – Cei care stau pe lângă vaperi se pot îmbolnăvi

Fumatul pasiv reprezintă o problemă atunci când ne referim la țigările clasice. În cazul unor țigări electronice, persoanele care inhalează pasiv aburul eliberat de un astfel de dispozitiv sunt mult mai ferite de afecțiuni decât cele care inhalează fumul eliberat de o țigară clasică. Din acest motiv vaporizatoarele sunt permise în locurile închise, iar țigările clasice au fost interzise.

Mit – Atunci când folosim țigări electronice fumăm mai mult

Chiar dacă vapatul este o activitate plăcută pentru mulți fumători, modul în care folosim aceste vaporizatoare ține doar de plăcerile fiecăruia dintre noi. La fel cum un fumător de țigări clasice poate fuma două pachete pe zi, așa și un vaper poate folosi mai mult timp o țigară electronică. Totuși, mai multe studii au arătat că persoanele care folosesc țigări electronice sunt mult mai aproape de a renunța de tot la acest viciu decât cele care au rămas la țigările obișnuite.

Mit – Lichidul pentru țigara electronică este mai toxic decât tutunul

Fals! Chiar dacă lichidul pe care noi îl alegem pentru a-l folosi zilnic poate conține anumite substanțe care nu sunt chiar benefice pentru sănătate, aceste substanțe sunt mult mai puțin nocive decât țigările clasice. Pentru a evita eventualele neplăceri provocate de lichidul pentru țigara electronică trebuie să comandăm doar produse de calitate din magazinele de specialitate.

Acestea sunt doar 3 mituri întâlnite în spațiul public, dar lista lor este mult mai lungă și plină de informații aflate departe de adevăr. Cel mai indicat pentru sănătate ar fi să renunțăm în totalitate la acest viciu, dar dacă totuși dorim să ne bucurăm de această experiență, țigările electronice sunt alegerea mult mai potrivită. In caz ca alegeti aceasta optiune, am pregatit si un articol cu greseli de evitat atunci cand vapezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *