Naţiunile Unite salută iniţiativa de pace a Chinei, pe care o consideră o „contribuţie importantă”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Este o contribuţie importantă. Cred că apelul privind necesitatea evitării utilizării armelor nucleare este în mod special important”, a declarat Stéphane Dujarric, potrivit cotidianului Le Monde.

Stéphane Dujarric a evidenţiat „responsabilitatea colectivă” de a se ajunge la „o pace corectă”, aşa cum a cerut Adunarea Generală a ONU, prin rezoluţia adoptată joi.

Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a denunţat vineri suferinţele cauzate de invazia militară rusă în Ucraina. „Este un adevărat iad, sunt suferinţe de nedescris. Războiul din Europa a declanşat o criză a imigranţilor fără precedent în ultimele decenii. Mai mult de jumătate dintre copiii ucraineni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele”, a subliniat Antonio Guterres.

Rusia a salutat iniţiativa de pace avansată de China, dar a insistat pentru recunoaşterea anexării regiunilor din sud-estul Ucrainei, în timp ce Ucraina a condiţionat orice armistiţiu între armata ucraineană şi forţele militare ruse de revenirea la frontierele Ucrainei din anul 1991.

Ministerul chinez de Externe a publicat vineri un proiect privind un „plan de pace” între Kiev şi Moscova. Beijingul propune un armistiţiu durabil şi negocieri de pace, prin susţinerea principiului respectării „suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale”. În acelaşi timp, China a insistat pentru tratarea cu seriozitate a „intereselor legitime de securitate ale tuturor naţiunilor”, sugerând susţinere pentru argumentaţia Rusiei privind obţinerea de garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi NATO. „Toate părţile ar trebui să susţină Rusia şi Ucraina spre o singură direcţie, ajungerea la un armistiţiu complet. Toate părţile trebuie să rămână raţionale, să demonstreze reţinere şi să evite amplificarea conflictului, înrăutăţirea crizei sau chiar ieşirea conflictului de sub control”, a subliniat Beijingul, insistând pentru eforturi de evitare a unui conflict nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img