Netanyahu: „Orice membru al Hamas este un om mort”

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri seara că țara sa a „trecut la ofensivă”, avertizând că „orice membru al Hamas este un om mort”, potrivit AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Abir Sultan / AP / Profimedia

„Hamas este Daesh și noi îi vom zdrobi și distruge, așa cum lumea a distrus Daesh”, a adăugat el în primul său discurs solemn comun cu membrii cabinetului său de război format în cursul zilei.

Benjamin Netanyahu și rivalul său din opoziție, Benny Gantz, anunțaseră că au convenit să creeze un guvern de urgență și un cabinet de război pe durata conflictului, la patru zile după atacul sângeros și fără precedent lansat de mișcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva Israelului.

În declarația sa, premierul israelian a exprimat pentru prima dată în mod clar intenția Israelului de a „distruge” Hamas.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, i-a urmat exemplul, declarând că „vom șterge Hamas de pe fața pământului”.

„Am văzut copii mici legați și împușcați în cap, oameni arși de vii, fete tinere violate și măcelărite, soldați decapitați (…). Într-un loc, au pus oameni laolaltă, au adus cauciucuri și benzină și i-au ars de vii”, a spus Netanyahu.

„Ne aflăm în război pentru a ne asigura supravieţuirea. Vom învinge (aceste) animale umane”, a proclamat el și luni în Knesset.

„Vom lua cu asalt toate satele din Israel pentru a le aduce sub controlul nostru. Vom lansa un atac masiv contra Hamasului. Şi ne vom lărgi desfăşurarea la frontiera de nord şi pe tot teritoriul israelian. Eu consolidez toate serviciile de securitate”, a anunţat el.

„Vom consoilida unitatea în sânul poporului. Atunci când suntem uniţi, învingem. Liderii trebuie să se unească. Îi îndemn pe liderii opoziţiei să ni se alăture, aşa cum s-a întâmplat în Războiul de Şase Zile” din 1967, a cerut el.

„Imaginile distrugerii în (Fâşia) Gaza nu sunt decât începutul. Fiecare loc în care operează Gaza va fi o ruină”, a ameninţat el.

„Toţi inamicii noştri vor şti că este o greşeală (să ne atace)”, a ameninţat el, declarându-se solidar cu familiile victimelor.

„Ne aşteaptă zile grele, dar vom învinge,. Istoria Israelului este o istorie a credinţei şi acţiunii”, a proclamat Netanyahu.

Citește și:

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *