Netanyahu și ministrul Apărării răspund criticilor: Nicio acuzație împotriva noastră nu ne va opri din a ne duce la capăt misiunea / Cum îndrăzniți să ne faceți morală în apogeul luptei?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Israelul nu se va opri până la finalizarea misiunii de a distruge Hamas și „nu există nicio alternativă la victorie”, a declarat sâmbătă seară premierul Benjamin Netanyahu, care a îndemnat Occidentul să nu cedeze unor presiuni.

Benjamin NetanyahuFoto: Ohad Zwigenberg / Associated Press / Profimedia Images

Premierul Benjamin Netanyahu și-a început conferința de presă de sâmbătă seară evocându-i pe soldații uciși în lupta cu teroriștii Hamas în invazia terestră a Fâșiei Gaza, scrie The Times of Israel.

  • „Facem totul pentru a fi demni de sacrificiul și eroismul lor. Nu ne vom opri până la finalizarea misiunii.
  • Nu există nicio alternativă la victorie. Vom învinge Hamas și ne vom aduce înapoi captivii”, a declarat Netanyahu.

El a spus că Armata israeliană (IDF) se află în interiorul orașului Gaza, „la periferia” spitalului Shifa, cel mai mare din enclavă, iar printre liderii teroriști uciși se numără mulți dintre cei care au condus masacrele din 7 octombrie din sudul Israelului: „De la șeful Hamas, Yahya Sinwar, în jos, toți acești teroriști trebuie să moară”.

„Nicio acuzație împotriva noastră și a soldaților noștri nu ne va opri”

Netanyahu a avertizat din nou gruparea Hezbollah, susținută de Iran, asupra intervenției în războiul dintre Israel și Hamas: „Va fi greșeala vieții voastre”. El a avut un mesaj și pentru liderii țărilor arabe, îndemnându-i să ia atitudine împotriva Hamas, care „a adus un dezastru asupra orașului Gaza – doar sânge și sărăcie”.

De asemenea, premierul israelian a repetat că nu va exista o încetare a focului fără eliberarea celor peste 240 de ostatici ținuți de Hamas.

Premierul israelian a cerut Occidentului să îl susțină în decizia de a refuza o încetarea a focului fără eliberarea ostaticilor, spunând că observă că în unele țări există presiuni asupra liderilor: „Nu cedați la presiune. Războiul nostru este războiul vostru”.

  • „Nicio acuzație împotriva noastră și a soldaților noștri nu ne va opri din a duce la capăt misiunea morală pe care o avem. Hamasul va fi distrus și nu va mai exista nicio amenințare din partea Gazei asupra Israelului. De fiecare dată când am încetinit, terorismul s-a întors și a lovit din nou. De aceea, vom continua în misiunea pe care o avem.
  • Dacă vrem pace, trebuie să distrugem Hamas. Dacă vrem securitate, trebuie să distrugem Hamas. Dacă vrem să asigurăm viitorul statului Israel, trebuie să distrugem Hamas.
  • Asta trebuie să facă Israelul și asta va face.(…) Israelul va rămâne ferm împotriva lumii dacă va fi necesar”, a insistat Netanyahu.

El a mai spus că armata israeliană va rămâne în Gaza „atât timp cât va fi necesar” pentru a împiedica folosirea enclavei pentru a lansa atacuri teroriste împotriva Israelului.

Ce spune Netanyahu despre criticile aduse de Macron

Netanyahu a comentat, răspunzând unei întrebări și criticile președintele francez Emmanuel Macron, care a cerut Israelului „să înceteze bombardarea civililor din Gaza”, spunând că „nu există niciun motiv pentru asta și nicio legitimitate”.

  • „A făcut o greșeală gravă, din punct de vedere faptic și moral. Hamas împiedică evacuarea civililor, nu Israelul”, a spus premierul israelian.

„Cum îndrăzniți să ne faceți morală în apogeul luptei?”

Vorbind după premier, ministrul Apărării, Yoav Gallant, a făcut și el comentarii care par să îl vizeze pe președintele francez Emmanuel Macron, conform The Times of Israel.

  • „Aud câțiva lideri mondiali și mă întreb și îi întreb: Cum pot îndrăzni să ne țină morală în apogeul luptei? 1.500 de soldați, civili, femei și copii au fost răpiți sau uciși… S-a întâmplat cu doar o lună în urmă. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat.
  • Vreau să le spun acelor lideri europeni care ne critică: statul Israel și poporul Israel în 2023 nu sunt în anul 1943”, a spus ministrul israelian al Apărării
  • „Avem mijloacele și obligația să ne apărăm singuri și asta vom face. Nu ne vom odihni până când nu ne vom îndeplini misiunea și o vom îndeplini astfel încât Hamas să fie învins”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: Summit extraordinar islamo-arab: „Sărutăm mâinile Hamas” / Ţările arabe, divizate în legătură cu atitudinea faţă de Israel

spot_imgspot_img