New York Times o dă în judecată pe Ursula von der Leyen: a ascuns mesajele Pfizer

The New York Times a decis să acţioneze Comisia Europeană în judecată pentru că nu a făcut public schimbul de mesaje dintre preşedinte, Ursula von der Leyen, şi CEO-ul Pfizer =, Albert Bourla, cu privire la negocierea care a dus la achiziţionarea dozelor de vaccin pentru Covid.

Ziarul susţine că forul european avea obligaţia de a face publice mesajele, în numele transparenţei, deoarece acestea puteau conţine informaţii utile legate de achiziţionarea de doze de vaccin pentru miliarde de dolari. 

The New York Times s-a limitat la a emite o declaraţie, evitând orice comentariu ulterior. Comisia Europeană nu a comentat.

Procesul urmează o linie de anchetă lansată în ianuarie 2022, când s-a constatat că Comisia nu a dat curs solicitării jurnalistului Alexander Fanta, de la netzpolitik.org, site german specializat în drepturi digitale, care ceruse să poată citi schimbul de mesaje între von der Leyen şi CEO-ul Pfizer.

Comisarul pentru Transparenţă pentru Uniunea Europeană, Vera Jourova, răspunsese că mesajele ar fi putut fi şterse, din cauza „naturii efemere” a acestora.

Răspunsul nu a fost considerat satisfăcător.

Ziarul german Bild prezentase o cerere similară de acces la documente, dar legată de negocierile care au dus la cumpărarea de către Uniunea Europeană a vaccinurilor produse de Pfizer / BioNTech şi AstraZeneca. Documentele la care a avut acces Bild nu conţineau schimbul de e-mail între preşedintele Comisiei Europene şi CEO-ul Pfizer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *