Nicolae Ciucă: Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida la prezidenţiale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 dacă partidul îi va cere.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă a fost întrebat duminică, la Prima News, dacă doreşte să ajungă preşedintele ţării.

  • „Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, partid cu blazon şi eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri, oamenii m-au întrebat „vă angajaţi cu noi?” Şi am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul.
  • În momentul de faţă, este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida.
  • Într-un congres, într-un Consiliu Naţional, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Ştiţi care este chestiunea. Eu am declarat şi mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor „fraţilor, credeţi că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiţie care nu ştim cum se va termina? Are rost să declanşăm această campanie acum?”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Întrebat dacă şi-a pus la bătaie funcţia în interiorul partidului pentru rezultatul alegerilor europarlamentare, preşedintele PNL a răspuns: „Nu am pus funcţia nimănui la bătaie, pentru că aici este o chestiune sigur, trebuie să ne stabilim nişte obiective”.

  • „Partidul Naţional Liberal la Sinaia şi-a propus să câştige alegerile. (…) Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare – 27%, zece europarlamentari.
  • Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile prezidenţiale – 64% alegerile locale – 34,5%. Este adevărat s-a întâmplat pe un context, o scădere de zece procente, ceea ce nu se va mai întâmpla la alegerile următoare. Sunt convins că activul de partid care mă ascultă acum înţelege ceea ce vreau să spun”, a susținut Ciucă.

Chestionat dacă l-a informat pe Marcel Ciolacu înainte ca PNL să facă anunţul că va merge singur în alegeri, Ciucă a spus că, dacă este nevoie, vorbesc la telefon „şi de cinci ori pe zi”.

Pentru oficializarea candidaturii sale, e nevoie de validare în Consiliul Naţional, până acum nefiind stabilit un calendar în acest sens, a mai spus Ciucă.

În 3 noiembrie, liberalii au decis, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024, iar Nicolae Ciucă și-a exprimat intenția de a fi candidatul partidului la prezidențiale.

Inițial, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general Lucian Bode au pledat în interiorul PNL pentru o alianță electorală cu PSD în 2024. O parte a partidului s-a opus acestei idei.

spot_imgspot_img