Nicuşor Dan: Am rezolvat una dintre bombele lăsate de Firea – Am semnat astăzi o eşalonare pe 3 ani a datoriei către Otokar – Administratie Locala

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, vineri seară, că a semnat un acord de eşalonare a datoriei pe care Primăria Generală o are către societatea Otokar, respectiv 165 de milioane de lei. Banii vor fi plătiţi în 36 de rate lunare, potrivit News.ro.

”Am rezolvat azi una dintre bombele lăsate de fosta administraţie a Capitalei. Gabriela Firea a cumpărat autobuzele Otokar, însă din anul 2019 nu a mai plătit nimic. A rămas un rest de plată de 165 milioane de lei. După luni întregi de discuţii, am semnat astăzi o eşalonare pe 3 ani a datoriei către Otokar, pe care urmează să o plătim în 36 de rate lunare”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că, astfel, este degrevat bugetul de o datorie curentă importantă, care ar fi creat mari dificultăţi.

”Otokar, la rândul său, a cesionat creanţa către Unicredit, către care vom plăti ratele lunare. Mulţumesc consilierilor generali din majoritate care m-au mandatat în ultima şedinţă de consiliu să semnez tranzacţia. Mulţumesc Otokar şi Unicredit pentru tot efortul din aceste luni şi în special Otokar, care ar fi putut să blocheze conturile primăriei în orice moment, dar nu a făcut-o”, a mai transmis primarul general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *