Nicușor Dan: Putem carantina o stradă sau două. Poliția și Jandarmeria știu cum se face – Administratie Locala

Nicușor Dan a reiterat duminică ideea carantinării anumitor zone ale Capitalei, dacă măsura se va impune. Întrebat cum se poate carantina, tehnic, o stradă sau mai multe străzi, noul primar a răspuns: „Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală știu să facă asta”.

Nicușor Dan a declarat din nou că nu are în vedere o carantină generală în București, transmite Mediafax.

„Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei – patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală”.

Întrebat cum va face tehnic carantinarea unei anumite zone, edilul a răspuns: „Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică”.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg.

Întrebat, din nou, cum se poate împiedica circulația persoanelor, Nicșor Dan a spus că „e o chestiune pe care o să implementeze Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală, știu să facă asta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *