Noi detalii despre ancheta de la Arad. În ce moment i s-ar fi pus bomba – Capital

EVZ a aflat o serie de noi informații despre ancheta de la Arad, unde se pare că Aurora Ardelean, amanta lui Ioan Crișan rămâne un martor important. Până în prezent s-a aflat că omul de afaceri Ioan Crișan era un apropiat al unui cerc de polițiști cu care colabora strâns atât pentru transporturile pentru care firma sa, dar și pentru informații.

De cealaltă parte, contabila Aurora Ardelean, cea despre care se spune că ar fi amanta omului de afaceri, stabilă de cel puțin 10 ani, se pare că aceasta știa totul despre aceste activități, ea fiind colaboratoare plătită și la o firmă de transport și logistică. Totodată, o astfel de firmă se ocupă cu dirijarea traficului și stabilește traseul camioanelor care sosesc în vămile românești.

Sursa citată mai precizează că anchetatorii au investigat toate pistele de transporturi, în contextul în care există posibilitatea ca asasinatul de la Arad să fie legat de traficul de țigări sau droguri, însă informația despre tirul cu țigări printre borcane, dus de polițiști în incinta firmei lui Crișan, nu se confirmă.

Totuși, este luată în calcul ideea de afacere a lui Ioan Crișan de a face pe hectarele fermei piscicole, deținute în comuna Iratoșu, o stațiune turistică, după model unguresc, iar în prezent se verfică dacă a demarat vreo acțiune pentru accesarea unor fonduri europene.

Ce s-a întâmplat cu mașina omului de afaceri

În ceea ce privește mașina omului de afaceri în care a fost plantată bomba, oamenii legi au exclus posibilitatea potrivit căreia bomba ar fi fost pusă la service-ul unde, pe 24 mai, a dus limuzina ca să i se chimbe niște cauciucuri.

Mai exact, se pare că toată operațiunea s-a petrecut la vedere, cu Crișan de față și nimeni nu s-ar fi riscat să facă un astfel de lucru, mai ales cu cinci zile înainte de atentat.

De cealaltă parte, cheia de rezervă a mașinii se spune că a fost găsită, însă nu este clar de ce a fost găsită atât de greu și unde a fost găsită. În acest context EVZ precizează că există posibilitatea ca informația să fie aruncată „pe surse” din mediul judiciar, pentru ca anchetatorii să scape de presiunea presei, interesată de informații oficile.

Totodată, a mai fost exclusă și posibilitatea ca bomba să fi fost pusă în fața localului de lângă supermarket, în timp ce Ioan Crișan își bea cafeaua cu prietenii, pentru că mașina fusese parcată direct în fața terasei. Erau și alți consumatori acolo, deși era aproape ora 7.00, iar personalul pregătea localul pentru o nouă zi de muncă.

Cea mai solidă ipoteză este aceea că bomba ar fi fost amplasată în cursul nopții dinainte de atentat, atunci când mașina a fost parcată în fața locuinței unde stătea cu soția. Dimineața de acolo se spune că a venit în parcarea blocului din cartierul Micălaca, unde funcționa supermarketul și terasa.

De menționat este faptul că, în ansamblul respectiv blocuri Aurora Ardelean are și ea un apartament, așa se explică și de ce femeia a apărut pe imaginile filmate, imediat după deflagrație și sosirea pompierilor și polițiștilor la fața locului.

Totuși, până când expertizarea mașinii incediate nu va fi gata, nu se va știi exact locul în care a fost amplasată bomba în interiorul mașinii. Sursele citate precizează că având în vedere faptul că trupul carbonizat a fost împins în spate, până spre portbagaj, se poate datora și airbagurilor puternice cu care e dotată limuzina.

Ce se știe despre amanta lui Ioan Crișan 

Amanta lui Ioan Crișan pare a fi persoana care deține cele mai multe informații, susține EVZ. Potrivit sursei citate, presupusa amantă a omului de afaceri este consilier local în Iratoșu, nu este căsătorită, însă are o fată de 20 de ani.

Aceasta a candidat la alegerile locale din 2020 pe listele PP USL, iar conform sursei citate, mașina marca Mercedes în care a murit Ioan Crișan era înregistrată pe numele surorii Aurorei Ardelean, dar era folosită exclusiv de omul de afaceri.

În ceea ce privește veniturile Aurorei Ardelean, potrivit declarației sale de avere consultate de EVZ, consilierul local are un depozit, făcut anul trecut, de 12.000 de euro, dar și trei proprietăți în Iratoșu, pe lângă apartamentul de 3 camere din blocul din cartierul Micălaca.

Totodată, aceasta mai deține o casă cu o suprafață de 2.280 mp, care este o donație, iar toate celelalte 3 apartamente sunt cumpărate de Aurora Ardelean. Apartmentul din Arad, în 2003, apoi celelalte două în 2006.

În 2008, presupusa amantă a lui Ioan Crișan și-a cumpărat și un autoturism marca opel, iar singurele consemnate în declarația de avere depusă la Primăria Iratoșu, sunt legate și ele de munca pentru Ioan Crișan. Aceasta ocupă funcția de director la Crimatex, ferma de somni africani, având venituri anual (pe 2020) de 11.937 lei; director la Primatex, de unde a obținut venituri de doar 912 lei și controlor de trafic la Translogistic, de unde a primit 3.718 lei.

Deși nu are un venit foarte mare, Aurora Ardelean a oferit și un împrumut unei persoane de 30.000 de euro, mai spune sursa citată.

De menționat este faptul că o situație similară ar fi putut avea loc în 2020 atunci când membrii grupării Hells Angels, implicați în trafic de droguri potrivit DIICOT, ar fi planificat un asasinat în România, care a fost dejucat de anchetatori. Anunțul a fost făcut de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, potrivit căruia suma de bani era deja achitată, urmând să aibă loc asasinatul.

„În urma activității desfășurată de procurorii DIICOT, polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru a comite omorul”, declara Marcel Vela în noiembrie 2020.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *