Noi instrucțiuni pentru poștași la livrarea pensiilor și a corespondenței către persoane izolate din cauza coronavirusului: Să păstreze o distanță mai mare de 2 metri – Telecom

​Poștașii au primit vineri, 6 martie, noi recomandări de la Ministerul Sănătății cu privire la măsurile de protecție necesare în cazul livrării pensiilor și a corespondenței către persoanele izolate la domiciliu din cauza coronavirusului. Astfel, pe lângă echipamentul minim de protecție, constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini, poștașii trebuie să păstreze o distanță mai mare de 2 metri față de persoana izolată, a anunțat compania națională de servicii poștale.

Poșta Română a dat asigurări vineri că a furnizat echipament logistic personalului operaţional în vederea distribuirii corespondenţei şi tuturor prestaţiilor sociale, în special persoanelor aflate în carantină sau autoizolare, pentru respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu Covid-19.

În plus, Poșta spune că asigură o permanentă informare a personalului operaţional cu toate recomandările primite din partea instituţiilor implicate și a dat detalii despre o nouă adresă transmisă în rețeaua poștală:

  • În acest sens, a fost transmisă către reţeaua operaţională adresa Ministerului Sănătăţii nr. 260/06.03.2020, prin care se subliniază că persoanele aflate în izolare la domiciliu nu constituie un potenţial pericol de transmitere a bolii, întrucât acestea, la momentul izolării, sunt examinate şi testate negativ pentru COVID-19. Potrivit recomandărilor primite, „drepturile sociale pot fi livrate persoanelor în urma unor măsuri minime, dar necesare, de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată care urmează să îşi primească drepturile sociale. Astfel, factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini”, se arată în comunicatul transmis vineri de Poșta Română.

Amintim că Poșta Română a revenit joi seara (5 martie) asupra deciziei de a suspenda livrarea pensiilor către persoanele aflate în carantină și izolare din cauza coronavirusului, în urma discuțiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii în care s-a stabilit că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *