Noi tensiuni în PNL: Dan Vîlceanu, certat de premierul Nicolae Ciucă după ce a criticat doi miniștrii PSD/ Vîlceanu: N-a fost niciun fel de critică

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu a fost apostrofat de către premierul Nicolae Ciucă, miercuri în ședința de guvern pentru că i-ar fi criticat în public pe doi miniștri PSD, au declarat pentru HotNews.ro, surse politice. Reacția premierului a creat nemulțumiri la vârful PNL, Florin Cîțu și apropiații acestuia fiind deranjați de atitudinea acestuia.

Nicolae CiucaFoto: Facebook/ Guvernul Romaniei

Potrivit surselor HotNews.ro premierul Nicolae Ciucă i-ar fi atras atenția lui Dan Vîlceanu să nu-și mai atace public colegii de Guvern. Și vicepremierul PSD Sorin Grindeanu ar fi spus în ședință că este o premieră ca un ministru să critice public colegii din Executiv.

De precizat este că Dan Vîlceanu este un apropiat al președintelui PNL, Florin Cîțu iar reacția premierului l-a deranjat pe acesta.”Nu este prima oară când premierul ține partea miniștrilor PSD și își critică proprii miniștrii. Acest lucru va trebuie clarificat într-o ședință internă”, au declarat surse liberale.

„N-a fost niciun fel de critică. Ca de fiecare dată, ne-a rugat să nu mai discutăm în contradictoriu în spațiul public. Dl Grindeanu a spus că am discutat despre miniștrii PSD de la Guvern. Nu am apostrofat pe nimeni, puteți să luați imaginile ca să vedeți că nu am menționat pe nimeni. Am spus un lucru de notorietate publică, faptul că la Ministerul Sănătății și la Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbție bună pe fonduri europene. (…) Este premierul României, este premierul pe care PNL îl susține, că a fost votat în partid, și trebuie să-și facă datoria de premier al coaliției”, a explicat Dan Vîlceanu, la Parlament.

Ministrul Fondurilor Europene i-a criticat luni, la Guvern, ministrul Muncii, Marius Budăi și pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila pentru gradul slab de absorbție a fondurilor europene. Vîlceanu a spus că există o slabă absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii şi a adăugat că ar fi profund recunoscător miniştrilor social-democraţi Marius Budăi şi Alexandru Rafila să acorde mai multă atenţie acestui aspect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *