Noul virus chinez Numărul deceselor a ajuns la 170, peste 7.700 de oameni sunt infectați / Cum procedează țările care își evacuează cetățenii din China – International

Mai multe țări au început să izoleze sute dintre cetățenii lor evacuați din orașul Wuhan într-un efort de stopare a răspândirii la nivel global a epidemiei care a ucis deja 170 de oameni, transmite Reuters.

Cele mai importante informații ale zilei de joi, LiveText pe HotNews.ro:

08.08 Noua Zeelandă a anunţat că va închiria un avion cu 300 de locuri pentru a-şi evacua cetăţenii din Wuhan

———-
Comisia Națională pentru Sănătate din China a spus că miercuri seară numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 170, iar numărul celor infectați a urcat la 7.711. Aproape toate decesele au fost înregistrate în Hubei, cei 60 de milioane de locuitori din această provincie fiind practic în carantină între granițele ei.

Infectări cu virusul au fost raportate în cel puțin alte 15 țări, existând 104 cazuri confirmate.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că al său Comitet de Urgență se va întruni, joi, în spatele ușilor închise, pentru a decide dacă noul virus din China constituie o urgență la nivel global.

”Progresul înregistrat de virus în ultimele zile, mai ales în unele țări, mai ales în privința transmiterii de la om la om, ne îngrijorează”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, făcând referire la Germania, Vietnam și Japonia.

”Deși cifrele raportate în afara Chinei sunt încă relativ mici, există posibilitatea unei epidemii mult mai mari”, a adăugat liderul OMS.

Planurile de izolare a sute de cetățeni evacuați din China diferă de la țară la țară.

Australia, Coreea de Sud, Singapore și Noua Zeelandă îi vor ține în carantină pe toți cei evacuați, timp de cel puțin două săptămâni, indiferent dacă au sau nu simptome, iar Statele Unite și Japonia folosesc izolarea voluntară pe perioade mai scurte.

Doi dintre japonezii întorși în țară au fost testați pozitiv pentru virus în Tokyo deși nu prezentau simptome de boală, lucru ce explică de ce unele țări recurg la măsuri extreme de carantină pentru toată perioada de incubație de 14 zile.

Măsurile luate nu au împiedicat panica în unele locuri, protestatari din Coreea de Sud blocând cu tractoare accesul la centrele de carantină din orașele Asan și Jincheon. Președintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut apel la locuitori să nu cedeze în fața fricii, în condițiile în care țara se pregătește de evacuarea unei părți a celor aproximativ 700 de cetățeni din Wuhan.

INTERACTIV – Harta cazurilor de infecții cu coronavirus (actualizată constant):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *