Vezi lumea si cu alti ochi – pH-metrele te pot ajuta in acest sens!

ph metru

Lumea in care traim are atatea frumuseti de care habar nu avem. Fie ca vorbim de ecosisteme si implicit microorganismele componente sau pur si simplu de tot ce ne inconjoara si putem vedea cu ochiul liber, merita sa ne facem timp pentru a explora fiecare componenta a acestei lumi.

Insa, sa ne oprim la partea mai putin vazuta, partea de substanta in general. Astazi vreau sa vorbim despre pH-metre si lucrurile interesante pe care le poti face cu aceastea. Sa stii ca nu trebuie sa ai niste cursuri aferente pentru a folosi un astfel de aparat, ci doar dorinta mare de a invata lucruri noi.

Ce sunt pH-metrele?

Inainte de a incepe sa vorbim despre lucrurile uimitoare pe care le poti face cu pH-metrele, ar trebui sa te pun in tema legat de ce sunt acestea. Ei bine, ele sunt instrumente stiintifice cu ajutorul carora poti masura activitatea ionilor de hidrogen din solutiile pe baza de apa. Mai pe scurt, ionii sunt cei care ne indica cu ce tip de pH ne contruntam in solutia in cauza – acid, neutru sau alcalin.

Nu uita! Substantele neutre sunt cele ce au pH-ul 7 (el fiind reprezentat pe o scara de valori), substantele acide sunt reprezentate de o cifra mai mica decat 7, iar cele alcaline de un numar mai mare de 7.

Afla ce legume si flori poti cultiva in propria gradina in functie de pH-ul solului!

De multe ori, din nestiinta de cauza, plantam tot felul de legume in gradina, insa rezultatele nu ne satisfac in niciun fel asteptarile. De ce? Ei bine, pentru ca nu verificam inainte pH-ul solului din gradina. Daca am face acest lucru, am sti ce plante si flori se pot dezvolta corect pe solul in cauza, dar si care sunt cele nu vor rezista pe solul nostru.

Cum afli pH-ul solului tau? In primul rand, ai nevoie de un pH-metru pe care iti recomand sa il achizitionezi de la AMEX-lab – aici beneficiezi de pH-metre calitative, diverse, iar pretul lor este pliabil pe diverse bugete. Dupa ce ai facut aceasta achizitie, masoara, conform instructiunilor de pe aparat, pH-ul solului.

Stiati ca pH-ul optim pentru majoritatea legumelor este situat intre 6,3 si 7,4? Insa exista si exceptii, legume ce prefera pH-ul mai alcalin sau mai acid (stii acum care le sunt valorile specifice acestor tipuri de pH).

Totodata, daca esti o persoana ce adora drumetiile, in special cele la munte, poti verifica constant pH-ul solului in drumul tau. De ce? Vei fi fascinat sa aflii cat de mult difera pH-ul de la poalele unui munte fata de cel de pe crestele sale. Sa stii ca aceasta diferenta arata si cat de diversificata este fauna si flora padurilor si pajistilor de munte.

Sa nu mai vorbim ca poti verifica, cu ajutorul pH-metrelor de la amex-lab.ro, si ce pH au bauturile pe care le bei zilnic, dar si apa cumparata din comert. O multime de lucruri poti face cu aceste instrumente stiitifice, iar dupa cum am mai spus, ai nevoie doar de o dorinta mareata de a afla lucruri noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *