Novak Djokovic poate rata Australian Open 2022 – Organizatorii nu glumesc în legătură cu vaccinarea anti-Covid-19 – Tenis

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul statului Victoria a anunțat regulile pentru Australian Open 2022: protocolul pentru sportivi presupune vaccinarea acestora până la sfarșitul lunii noiembrie. Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal, Djokovic poate rata turneul din ianuarie dacă nu se vaccinează.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a oferit următoarea declarație: ” Titlurile de Grand Slam nu te vor proteja.

Singura protecție pe care o poți primi vine din partea dozelor de vaccin. Din discuțiile avute cu Prim-ministrul Australiei, pot spune că sportivii care nu se vor vaccina vor rămâne acasă”.

Djokovic are de ales: Se vaccinează sau nu participă la Australian Open


Noua regulă impune probleme sârbului, acesta aflându-se în fața a două decizii: fie se vaccinează, fie este nevoit să nu se prezinte la Australian Open.

Mai mult de atât, Djokovic a declarat în repetate rânduri propriile opinii cu privire la vaccinare, deseori controversate.

Djokovic are cel mai bun palmares din istoria Openului Australiei (9 titluri – 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), pornind ca favorit pentru ediția din 2022. Cu toate acestea, până la noi decizii, participarea acestuia rămâne una incertă.

spot_imgspot_img