Nu poți să scrii Poliție pe așa ceva! – Capital

Într-un interviu acordat pentru Napoca Live, Sorin Rus, fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Cluj, critică faptul că Poliția Locală, din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, poartă haine ca și polițiștii de la MAI, dar pun amenzi în parbriz.

Mai exact, acesta susține că în stradă ar trebui să fie mai multă poliție națională și nicidecum locală, adăugând că este ”jenant să vezi” un polițist local care pune citații în uniformă, având la el pistol, dar și baston.

Fostul șef al Poliției Rutiere Cluj a dat exemplu situația din Italia.

”Trebuie să fie mai multă poliție națională în stradă. Nu poliție locală. Este jenant să vezi un polițist local că pune citații îmbrăcat (ca un polițist), cu pistol, baston și căciulă, celor care au parcat neregulamentar. În Italia sunt cei care răspund de parcometre, care fac asta. Nu poți să scrii Poliție pe așa ceva!”, a spus acesta, la Napoca Live.

”Se cheltuie resurse inutile”

Totodată, el a mai adăugat faptul că în urmă cu aproape 20 de ani nu exista poliție locală, ci poliție normală, așa cum este în toate țările europene. Sorin Rus consideră că în prezesc sunt cheltuite resurse inutile, adăugând că este inacceptabil ce se întâmplă în prezent.

”Am avut o discuție cu unul și i-am spus de o speță și a zis că trebuie să cheme pe altcineva. Și au chemat pe altcineva de la Poliția Rutieră.

În anii 2004 eram pentru Poliție locală normală. Așa cum e în Italia, Germania etc. Să fie Poliție locală, polițiști, ca și cei de la MAI. Eu cred că acum se cheltuie resurse inutile. Dacă asta e politica administrației locale, așa să fie, dar e inacceptabil să apelezi la un polițist local și el să spună că nu știe, să cheme pe alții… Păi să nu scrie Poliție pe ei? Dacă e așa să scrie ”Parking”, a mai adăugat el.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *