Nu se discută despre creşterea vârstei de pensionare! Ce alte minciuni ar mai fi vehiculate – Capital

Creşterea vârstei de pensionare în România revine în actualitate! Marţi, 25 mai, ministrul Raluca Turcan a ţinut să facă o serie de precizări legate de acest subiect.

“Am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate”

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale spune că vârsta de pensionare în România nu va creşte şi nu s-a discutat despre această posibilitate. Ce se analizează însă constant este opţiunea de a rămâne în viaţa activă, “ceea ce este total diferit”, spune Raluca Turcan.

“Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit.

Opțiune poți face și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă de la an la an. Uitându-ne la cifre, am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, așa că ne-am gândit să lăsăm această opțiune.

Este foarte important și din perspectiva reformei, sunt sprijinite și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii”, a declarat, marţi, şefa de la Ministerul Muncii.

Turcan: Te întrebi cât se mai pot rostogoli aceste minciuni în spațiul public

Raluca Turcan a vorbit şi despre o eventuală creştere a stagiului minim de cotizare, numind informaţiile vehiculate despre acest subiect “minciuni gogonate”.

“În privința stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spațiul public să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condițiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani.

Sunt niște minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât se mai pot rostogoli în spațiul public”, a mai precizat ministrul Muncii.

Precizările Ralucăi Turcan vin în urma acuzaţiilor lansate de Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat.

“Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării”, a scris liderul PSD pe pagina sa de Facebook, vinerea trecută.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *