Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului. „Nu”-ul a fost o amânare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că săptămâna trecută, miniştrii de Interne în format de Consiliu JAI nu au reuşit să aprobe intrarea României şi a Bulgariei în Spaţiul Schengen şi acum trebuie găsite formulele cele mai bune pentru ca procesul de aderare să continue. Iohannis a spus că intrarea României în Spaţiul Schengen este obiectivul său principal în acest mandat.

„Este foarte clar că noi, românii, dorim să fim parte din Spaţiul Schengen. Integrarea în Spaţiul Schengen rămâne obiectiv strategic naţional şi rămâne obiectiv principal pentru mine, ca preşedinte al României pentru perioada următoare.
Să vedem care sunt problemele şi care sunt piedicile care trebuie înlăturate pentru a putea şti cum procedăm în continuare”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a vorbit despre două probleme în ceea ce priveştee intrarea României în Spaţiul Schengen, care trebuie rezolvate: „Odată atitudinea Austriei, care este rezervată. Acum a votat „nu”, dar, recent, cancelarul austriac a declarat că acest vot înseamnă, de fapt, o amânare, nu înseamnă un „nu” definitiv. Este o nuanţare a poziţiei. Acest vot a fost şi pentru România şi pentru Bulgaria. Avem însă şi a doua problemă care trebuie văzută şi tratată. Votul Olandei a fost mixt. Pentru România a fost „da”, pentru Bulgaria a fost jumătate „nu”. Ştiu chiar de la premierul Olandei că acest „nu” nu a fost definitiv. Este dorinţa şi acolo a unei amânări până se mai clarifică anumite probleme”, a mai spus preşedintele României.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a referit, miercuri, şi la acţiunile de boicot ale unor companii sau persoane fizice.

„Acest moment după părerea mea poate fi tratat într-o singură cheie: cu diplomaţie. Orice altceva este exclus. Am auzit, în ultimele zile, nenumărate opinii, sfaturi şi aşa mai departe şi vreau să vă spun foarte clar: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităţilor publice. Nu aşa se tratează astfel de probleme”, a mai spus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img