O promisiune făcută de Trump unui lider străin a fost atât de ”tulburătoare” încât un oficial al serviciilor de informații a depus un denunț / Liderul de la Casa Albă ar fi cerut Ucrainei să-i susțină campania electorală – International

Un oficial serviciilor americane de informații, care a lucrat pentru Casa Albă, a depus o plângere împotriva lui Donald Trump, după ce președintele SUA ar fi făcut o promisiune tulburătoare unui lider străin, spun doi foști oficiali americani. Denunțul este anchetat acum de Camera Reprezentanților și investighează dacă Trump și avocatul său Rudolph W. Giuliani au încercat să manipuleze guvernul ucrainean pentru a ajuta în campania de realegere a lui Trump, scrie msn, preluând Washington Post și New York Times.

Desi nu este clar dacă este vorba despre liderul Ucrainei, cu două săptămâni și jumătate înainte de plângere, Trump a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a fost ales în luna mai.

Atunci Trump i-a spus lui Zelenski că Ucraina poate să își îmbunătățească reputația și interacțiunea cu Statele Unite investigând cazurile de corupție.

Pe 12 august, oficialul serviciilor americane de informații a depus o plângere către inspectorul general al Comunității de Informații, Michael Atkinson, care a simțit că sensibilitatea subiectului impune notificarea imediată a Congresului.

Atkinson a fost audiat joi în comisia de informații din Camera Reprezentanților, unde democrații au majoritate, dar a refuzat să discute cu membrii Camerei conținutul plângerii, spunând că nu are autorizația de a o face.

Cu toate acestea, Atkinson a spus denunțul este credibil și face referire la “o problemă gravă sau flagrantă, abuz sau încălcarea legii” care implică informații clasificate.

Președintele SUA a negat însă incidentul, catalogând relatările pe această temă drept “știri false”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *