O rusoaică top model a fost găsită moartă și fără haine în apropierea unei baze NATO din Italia – International

Justiția italiană a deschis o investigație privind moartea unui top model rus, Galina Fedorova, găsită dezbrăcată pe o plajă din apropierea unei baze NATO din Sardinia, au anunțat procurorii italieni potrivit AFP și La Gazzetta del Mezzogiorno.

Galina Fedorova, în vârstă de 35 de ani, era o apariție constantă pe coperta unor reviste pentru bărbați majore precum Penthouse sau Playboy, trupul neînsuflețit al acesteia fiind descoperit sâmbătă în apropierea comunei Teulada din sudul Sardiniei.

„Investigația este în desfășurare și potrivit unui raport preliminar tânăra s-a înecat”, a declarat procurorul Enrico Lussu de la parchetul din Cagliari, capitala Sardiniei.

Potrivit presei italiene femeia a fost însoțită de Gerenavius Tavaros, un fotograf de naționalitate ruso-britanică, acesta relatând că a închiriat o barcă pneumatică pentru o ieșire pe mare împreună cu modelul. Tavaros a povestit că ambarcațiunea s-ar fi detașat de ancoră și a plutit în largul apelor.

Bărbatul a declarat că a înotat înspre țărm în timp ce tânăra a încercat să facă același lucru fără succes, potrivit cotidianului italian Unione sarda.

Parchetul din Cagliari a confiscat telefoanele mobile ale celor doi, un aparat foto, un computer și o dronă din barcă, aceasta prezentând urme ale unui impact, posibil cu un recif sau o altă ambarcațiune, Unione sarda scriind că procurorii italieni au deschis o anchetă pentru omor din culpă.

„Am dispus analizarea conținutului acestor dispozitive, o copie fiind realizată deja”, a declarat Enrico Lussu, acesta adăugând că în barca pneumatică ar fi fost găsită și o sticlă de tărie.

Dacă autopsia va confirma decesul prin înec al Galinei Fedorova, investigatorii vor să excludă orice ipoteze legate de proximitatea unei baze militare NATO, a doua ca mărime din Italia, și naționalitatea rusă a fotomodelului și fotografului.

Baza NATO de lângă Teulada, activă din 1956, se întinde pe peste 7.000 de hectare, restricții navale și de zbor fiind impuse în zonă (cu excepția perioadei de vară), publicația Corriere della Sera notând că investigația va implica foarte probabil și serviciile de informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *