O secție de chirurgie a Spitalului Floreasca a fost închisă pentru urgențe. Mai mulţi angajaţi sunt infectaţi cu coronavirus – Coronavirus

Secţia de Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost închisă pentru urgențe. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Bogdan Opriţa, declarând, luni, pentru Agerpres, că 15 persoane – un medic rezident, un brancardier, asistente şi infirmiere – sunt infectate cu noul coronavirus.

Potrivit medicului, la Secţia de Chirurgie de la etajul 3, a doua secţie de chirurgie a Spitalului Floreasca, din cele trei, au fost confirmate cu coronavirus 15 persoane – un medic rezident, un brancardier, restul fiind asistente şi infirmiere.

Secţia şi-a închis activitatea doar pentru urgenţe, pentru că a fost testat întreg personalul, iar persoanele care au teste negative îşi continuă activitatea, a precizat Bogdan Opriţa.

Potrivit acestuia, activitatea de urgenţă a spitalului nu este afectată întrucât urgenţele chirurgicale au fost preluate de celelalte două secţii.

“Ca şi pacienţi, în momentul de faţă, mai sunt cinci pacienţi care sunt negativi şi care necesită supraveghere şi sunt îngrijiţi mai departe, iar activitatea de urgenţă, adică de gardă, a fost preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale spitalului. Din punctul de vedere a tot ceea ce înseamnă urgenţă, activitatea spitalului nu a fost afectată. Joi se va face o retestare a personalului care a ieşit negativ şi, dacă va ieşi negativ, pe măsură ce vor ieşi rezultatele, pentru că rezultatele vin cam în 24 de ore, noi sperăm ca sâmbătă să reîncepem activitatea şi pentru gardă (la Secţia de Chirurgie II)”, a arătat medicul Bogdan Opriţa.

El a mai precizat că, în schimb, s-a redeschis Secţia de Gastroenterologie, care fusese şi ea închisă după ce 5 asistente și infirmiere au fost infectate cu coronavirus.

“(…) Atunci s-a luat decizia de testare a întregului personal, de dezinfecţie a secţiei şi de redeschidere a ei. În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcţionat, iar dacă au fost urgenţe ele au fost rezolvate şi internate pe Secţia de boli interne sau în Chirurgie”, a explicat medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *