O statuie a lui Cristofor Columb din orașul american Saint Louis, cel mai nou monument înlăturat după protestele antirasism – International

O statuie a lui Cristofor Columb a fost scoasă dintr-un parc al orașului Saint Louis, au anunțat marți oficialii, acesta fiind ultimul monument înlăturat ca răspuns la protestele față de inegalitățile rasiale, relatează Reuters.

Imginile televizate au arătat muncitori folosind o macara pentru a smulge statuia de pe pedestalul său din Tower Grove Park și a plasat-o pe culcată pe platforma unui camion. Oficialii nu au spus unde va fi dusă statuia.

Manifestanții antirasism din SUA, care au ieșit în stradă după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis, au cerut autorităților să dea jos monumentele care omagiază personalități precum Cristofor Columb, Leopold al II-lea, pentru colonizarea Congo, sau alte persoane implicate în comerțul cu sclavi.

Activiștii nativi americani au militat pentru înlăturarea statuilor cu Cristofor Columb, spunând că expedițiile sale în Americi au dus la colonizarea și genocidul strămoșilor.

Statuia fusese ridicată acum 140 de ani.

Acum o săptămână o statuia lui Cristofor Columb din Richmond a fost darâmată de protestatari.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *