Occidentul „a eșuat” în izolarea Rusiei la G20, afirmă diplomația rusă / Zaharova: Nimeni nu i-a susținut

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Țările occidentale au „eșuat” în a impune un boicot al Rusiei la reuniunea G20 din Indonezia, unde ofensiva Moscovei în Ucraina a fost aspru criticată, a declarat vineri diplomația rusă, citată de AFP.

Maria ZaharovaFoto: TASS / Profimedia Images

„Planul G7 de a boicota Rusia la G20 a eșuat. Nimeni nu a susținut regimurile occidentale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe Telegram.

Zaharova a negat, de asemenea, că șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, ar fi evitat întâlnirile din cadrul G20 de la Bali, deși participanții au spus că ministrul rus a plecat de la mai multe sesiuni în care a fost criticată intervenția militară a Moscovei în Ucraina.

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a declarat că Lavrov a petrecut „o mare parte din negocieri nu în sală, ci afară”, ceea ce, în opinia sa, arată că acesta „nu este interesat de cooperarea internațională”.

„Ce prostie totală”, a replicat Zaharova la criticile lui Baerbock, spunând că Lavrov a participat la întâlniri în sala principală înainte de a purta discuții bilaterale cu omologii săi din alte țări.

„Cetățenii germani ar trebui să știe că ministrul lor de Externe (…) îi minte”, a adăugat purtătoarea de cuvânt rusă, obișnuită să facă declarații vitriolante.

Această reuniune a G20, preludiu al summitului șefilor de stat care va avea loc în noiembrie la Bali, a fost marcată de o avalanșă de critici la adresa ofensivei pe care Rusia o desfășoară în Ucraina de la sfârșitul lunii februarie.

spot_imgspot_img