Olanda: Cluburile de noapte își anunță intenția de a încălca ordinul de închidere – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cluburile de noapte olandeze au declarat miercuri că intenționează să se redeschidă în zece zile, în ciuda restricțiilor guvernamentale și a ratei în creștere a infecțiilor cu Covid-19, potrivit AFP.

Țările de Jos au ridicat săptămâna trecută unele dintre cele mai dure restricții europene, permițând redeschiderea barurilor, restaurantelor și muzeelor.

Dar aceste locuri trebuie să se închidă la ora 22:00, când cluburile de noapte abia își deschid porțile.

„Sâmbătă, 12 februarie, cluburile de noapte își vor deschide porțile în semn de protest”, a spus organizația Nachtbelang, care reunește cluburi de noapte, asociate cu Organizația Royal Netherlands Hotel and Restaurant.

„Nu doar pentru o noapte, ci pentru toate nopțile”, a scris ea pe Instagram.

„Am fost închise în ultimii doi ani și este foarte dureros”, a declarat un proprietar de club de noapte agenției de presă ANP. „Prin această acțiune, vrem să arătăm că putem redeschide ușile în siguranță”.

Anunțul vine în condițiile în care spitalizările au continuat să crească în țară miercuri, cel mai ridicat nivel înregistrat într-o lună.

1.493 de pacienți sunt internați în prezent, numărul mediu de internări depășind 150 pe zi din 2 ianuarie.

Numărul pacienților cu Covid aflați în terapie intensivă a continuat să scadă, dar această scădere a încetinit, potrivit cifrelor Institutului Național de Sănătate Publică.

Țările de Jos înregistrează în continuare cifre ridicate ale infecțiilor, cu 67.045 de teste pozitive înregistrate miercuri.

spot_imgspot_img