Orban: Este posibilă redeschiderea școlilor după 15 mai. Poate fi 20, 25 mai sau 1 iunie / Obiectivul este ca toți elevii să își încheie anul scolar și să-și dea examenele – Coronavirus

Școlile ar putea fi redeschise după 15 mai, a declarat joi seară premierul Ludovic Orban. El a spus că obiectivul este ca toți elevii să își încheie anul scolar și să își dea examenele.

“După 15 mai e posibil să redeschidem școlile. Poate fi 20, 25 mai sau 1 iunie. Vom decide pe baza analizelor în contextul epidemiologic”, a declarat Orban, la Digi 24.

El a susținut că obiectivul Guvernului este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar, iar “atingerea acestuia va depinde de evoluția epidemiei”.

“Ministrul Educației, împreună cu specialiștii, lucrează la scenarii. Dar obiectivul nostru este ca toți elevii să încheie anul școlar, să-și dea examenele și să se înscrie mai departe pentru etapele urmatoare, intrarea la liceu sau adminterea la facultăți”, a afirmat Orban.

Vârful epidemiei, între 1-5 mai

​Potrivit premierului, evaluările din prezent arată ca între 1 şi 5 mai va fi vârful epidemiei.

“Nu înseamnă că apoi vom scăpa imediat de epidemie. Vom menţine o perioadă, după depaşirea vârfului, toate mijloacele de protecţie. Pregătim revenirea la normalitate. Ea nu se va putea produce dintr-o dată. Relaxarea măsurilor se va produce gradual. Pregătim un set de măsuri de protecţie şi după revenirea la normalite. Vom redeschide gradual activităţile economice, pregatim și un set de măsuri economice care să ajute economia sa repornească”, a mai declarat Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *