Vela, către cei care l-au criticat pentru acordul cu Biserica: Am căutat cea mai bună soluție să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul de Interne le răspunde celor care l-au criticat pentru acordul încheiat cu Biserica susținând că a căutat „cea mai bună soluție, astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui”. El spune că a observat „criticile față de acest subiect”, dar și că „o parte din partide au speculat politic acest subiect”.

Vela a postat joi seară pe Facebook un mesaj pe care îl începe cu apelativul „dragi compatrioți” și în care susține că „nimic nu este mai important” pentru el „decât opiniile oamenilor, indiferent dacă sunt pozitive sau negative”.

Ministrul de Interne continuă în același ton patetic: „În toată această perioadă, prin toate măsurile luate alături de colegii mei, nu am vegheat decât asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastră. Nici de această dată nu vom face o excepție”.

El mai spune că a urmărit presa și comentariile de pe rețelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxă Română, că a văzut criticile, dar și că o parte din partide au speculat politic sau că „un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales dacă a ajuns, între timp și europarlamentar”.

„Nu au căutat altceva decât să facă loc sentimentului de panică și frică în rândul dumneavoastră, sau au avut dorința de a diviza cetățenii. A te agăța de acest subiect cu orice preț, pe fondul unei situații de criză, pentru a profita de sentimentul de frică al oamenilor, astfel încât să poți câștiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezintă nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, și mai cu seamă nu dovedește faptul că avem un respect unii față de ceilalți, și că împreună am putea ajunge la cea mai bună decizie.

Nu am putut să nu remarc faptul că mesajul meu către dumneavoastră a fost interpretat într-un mod trunchiat, iar din rea voință s-a făcut loc știrilor false și diverselor analize care nu au făcut altceva decât să inducă în eroare și să transmită oamenilor sentimentul de nesiguranță”, continuă Vela.

El mai spune că a căutat cea mai bună soluție, „astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui”.

Mesajul este însoțit de o forografie în care Vela sărută un drapel de luptă.

spot_imgspot_img