Orice e posibil, putem discuta orice scenariu – Capital

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dan Barna, vicepremier şi copreşedinte al USR PLUS, a mers sâmbătă la Ploieşti, la un centru de vacinare de tip drive-through deschis acolo.

“Orice este posibil (…) Este o cheltuială importantă pe care statul român”

Cu această ocazie, Barna a vorbit şi el despre subiectul extrem de fierbinte al gratuităţii vaccinării împotriva COVID-19. Vicepremierul a lăsat de înţeles că o discuţie privind imunizarea contra cost ar putea avea loc, însă într-un viitor mai îndepărtat.

“Orice este posibil, deocamdată – şi am văzut şi declaraţiile premierului – deocamdată prioritar este să creştem numărul persoanelor vaccinate. Este o cheltuială importantă pe care statul român şi-o asumă, pentru că este o cheltuială de responsabilitate şi de sănătate pentru cetăţenii României, în perioada următoare, mă rog, într-un interval mai îndepărtat, putem discuta orice scenariu”, a declarat Dan Barna.

El a spus că o decizie va fi luată în funcţie de evoluţia pandemiei, însă, deocamdată, miza este vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane.

Totul a plecat de la declaraţiile lui Ludovic Orban

Luni, preşedintele PNL a spus că se va ajunge în România ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie gratuită doar pentru persoanele vulnerabile.

“Noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare.

E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor.

Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludovic Orban.

Reacţia imediată a premierului Florin Cîţu

După doar câteva ore, prim-ministrul i-a răspuns şefului său de partid, dând asigurări că vaccinul anti-COVID este şi va rămâne gratuit în România.

“Vreau să fac o clarificare, vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor pentru că, în România, vaccinul este şi rămâne gratuit. Nu e nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile.

Avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare şi în toamnă, a continua campania de vaccinare şi anul viitor pentru că nu ştim exact cum va continua pandemia”, a spus Florin Cîţu, luni, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

spot_imgspot_img