Tratează hernia de disc fără operație

Tratează hernia de disc fără operație

Multe dintre durerile acute de spate sunt provocate de hernia de disc. Deși este o afecțiune care sperie numai prin denumire și într-adevăr durerile pe care le provoacă sunt greu de ignorat, doar 5% dintre pacienții diagnosticați astfel trebuie să aibă și o intervenție chirurgicală.

Hernia de disc se poate trata prin terapii non invazive, aplicate corect și pe baza unui plan bine pus la punct. Centrul LITherapy pune la dispoziția pacienților săi o echipă medicală cu experiență care tratează fiecare persoană în mod singular, pe baza unui plan personalizat. Numai după un examen clinic amănunțit și interogarea eventualului istoric medical, medicii de la LITherapy vor propune cele mai bune metode de tratament, atât pentru eliminarea durerilor și problemelor articulare, musculare sau asociate coloanei vertebrale, cât și pentru prevenția acestora și pentru stabilirea unui tonus general sănătos și energic.

Hernia de disc este o afecţiune de natură neurologică ce se caracterizează prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul măduvei spinării și coloanei vertebrale din cauza deteriorării discurilor vertebrale (formațiuni din fibre de colagen poziționate între vertebre). Aceasta se manifestă prin durerea acută resimţită la nivelul spatelui, mâinilor, umerilor, picioarelor sau gâtului, amorţeală sau senzaţie de furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor și chiar incapacitatea de a merge sau de ține strâns în mână anumite obiecte. Durerea devine tot mai mare chiar în timpul strănutului, tusei sau când persoana respectivă stă într-o anumită poziţie.

Un plan eficient de tratament pentru tratarea acestei afecțiuni se poate realiza prin:

  • un plan de exerciţii personalizate de kinetoterapie
  • evitarea poziţiilor dureroase şi a ridicatului de greutăți
  • medicaţie natural organică de suport
  • tratament prin intermediul dispozitivului de decompresie vertebrală la cald cu infraroşu
  • aplicarea terapiei japoneze Yumeiho

Centrul Lithrapy propune pacienților săi prin protocoale de tratament bine puse la punct, toate aceste tehnici pentru a ameliora durerea și chiar pentru a o elimina pe termen lung, în funcție de cât de avansată este aceasta.

Pe baza unui plan individual în care vor fi introduse exerciții speciale pentru durerea cu care te confrunți și sub atenta supraveghere a unui specialist, programele de kinetoterapie constau în efectuarea unor exerciții de gimnastică pentru tonifierea musculaturii spatelui, a abdomenului şi a membrelor inferioare dar și pentru stabilizarea coloanei vertebrale şi a creşterii rezistenţei generale a organismului la efort.

La rândul său, tehnica Yumeiho / Mobilizarea Vertebrală & Osteo-Articulară este folosită în special pentru durerile de spate indiferent de zona coloanei vertebrale unde se manifestă – cervical, toracal, lombar, sacral sau coccigian și pentru durerile musculare, articulare, de picioare sau de brațe. Prin aplicarea metodică a unui ansamblu de procedee manuale și exerciții fizice, această tehnică are rezultate pozitive în tratarea herniei de disc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *