Originile Covid-19 s-ar putea să nu fie cunoscute niciodată, spun agențiile de informații americane – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Agențiile de informații americane spun că s-ar putea să nu reușească niciodată să identifice originile Covid-19, dar au ajuns la concluzia că nu a fost creat ca o armă biologică, relatează

BBC.

Într-o evaluare actualizată a locului în care a început virusul, Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații (ODNI) a spus că o transmitere de la animal la om și o scurgere din laborator sunt ambele ipoteze plauzibile pentru modul în care s-a răspândit.

Dar nu au existat suficiente informații pentru a ajunge la o concluzie definitivă.

China a criticat raportul.

Concluziile au fost publicate într-un raport desecretizat, care este o actualizare a unei analize pe care administrația președintelui Joe Biden a publicat-o în august.

Potrivit raportului, comunitatea de informații rămâne împărțită cu privire la originea cea mai probabilă a virusului. Patru agenții au evaluat cu „încredere scăzută” că noul coronavirus provine de la un animal infectat sau un virus înrudit.

Dar o agenție a spus că are „încredere moderată” că prima infecție umană a fost cel mai probabil rezultatul unui accident de laborator, care a implicat probabil experimente sau manipularea animalelor de către Institutul de Virologie din Wuhan.

Raportul mai spune că oficialii chinezi nu știau de existența virusului înainte de izbucnirea inițială a epidemiei Covid-19 în orașul Wuhan, la sfârșitul anului 2019. Dar spunea că China continuă să împiedice ancheta globală și continuă să opună rezistență la schimbul de informații.

Autoritățile chineze au legat cazurile timpurii de Covid-19 de o piață de fructe de mare din Wuhan, făcându-i pe oamenii de știință să teoretizeze că virusul s-a transmis mai întâi la oameni de la animale.

Dar la începutul acestui an, rapoartele din mass-media americane sugerau dovezi tot mai mari că virusul ar fi putut, în schimb, să fi apărut din laboratorul Wuhan, poate printr-o scurgere accidentală.

În mai, președintele Biden le-a ordonat oficialilor din serviciile de informații să investigheze originile virusului, inclusiv teoria scurgerii din laborator, care este respinsă de China.

Răspunzând raportului serviciilor de informații, ambasada chineză la Washington a declarat pentru agenția de presă Reuters:

„Mișcările SUA de a se baza pe aparatul său de informații în loc de a se baza pe oameni de știință pentru a urmări originile Covid-19 este o farsă politică completă. „Am sprijinit eforturile bazate pe știință privind identificarea originilor și vom continua să rămânem activ implicați. Acestea fiind spuse, ne opunem ferm încercărilor de a politiza această problemă”.

Aproximativ 240 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în întreaga lume, cu peste 4,9 milioane de decese.

Citește și:

spot_imgspot_img