Ororile din Bucha se repetă în Harkov. Soldați decapitați, civili torturați – imaginea tragediei lăsate în urmă de ruși, după ce s-au retras

Corpuri decapitate ale militarilor ucraineni, fecale umane, adolescenți terorizați prea speriați pentru a părăsi subsolul în care s-au ascuns: aceasta este o mică parte a imaginii lăsate în urmă forțele ruse când trupele ucrainene au recucerit zone mari din regiunea Harkov, spune Lesia Vasilenko, membră a parlamentului ucrainean, relatează The Guardian.

Armament abandonat de ruși în Balakliia (Regiunea Harkov)Foto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Cel puțin 150.000 de ucraineni au trăit sub ocupația rusă pentru aproape întreaga invazie. Până pe 6 septembrie, forțele ucrainene au recucerit peste 300 de așezări în regiunea Harkov, luând înapoi peste 3.800 de kilometri pătrați din teritoriul ocupat de ruși.

  • „Eliberarea dezvăluie multe crime. Este ca și cum ne apropiem de sute, dacă nu de mii de orale Bucha, doar că la o scară mai mică”, a spus Vasilenko, făcând referire la gropile comune ale civililor și la dovezile torturii descoperite în Bucha când forțele ucrainene au recucerit regiunea Kievul.
  • „Dar indiferent de amploare, vor exista tribunale, răzbunare și justiție”, adaugă ea.
  • „Cadavre decapitate ale militarilor Ucrainei. Civili împușcați și torturați. Numărul va crește și vor urma investigații.
  • Case jefuite. Militarii din Rusia iau totul, chiar și lenjeria intimă. Și în același timp își lasă armele în urmă.
  • Mizerie completă în case, biserici, pe străzi. E ca și cum toaletele sunt necunoscute rușilor. Fecalele umane sunt pretutindeni”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *