[P] 10 Cele mai bune locuri de vizitat în Elveția și lucruri de făcut pentru anul 2023

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

De la peisaje alpine uluitoare la sate pitorești cu un farmec de poveste, Elveția are de toate. Călători din întreaga lume vin să descopere frumusețea naturală a Elveției.

10 Cele mai bune locuri de vizitat în Elveția și lucruri de făcut Pentru Anul 2023Foto: Unsplash.com

Elveția oferă ceva pentru toată lumea. Munții înalți acoperiți de zăpadă din Alpi, văile luxuriante, lacurile albastre și cabanele pitorești de pe malul lacului oferă națiunii un anumit farmec pe care alte țări și l-ar dori să-l aibă – dar de unde începeți?

În acest articol, vom prezenta cele mai bune locuri de vizitat în Elveția. Cu ajutorul acestei liste, puteți vizita frumoasa națiune în toată splendoarea sa. Dar înainte, nu uitați că pentru a călători în Elveția cu mașina, veți avea nevoie de o vinietă valabilă. Vinieta pentru Elveția în 2023 o găsiți în format electronic, fiind extrem de simplu de achiziționat. Trebuie doar să furnizați câteva detalii importante despre tipul de vehicul, durata de călătorie, numărul de înmatriculare al autoturismului și informațiile legate de plată, iar odată achitată vinieta, călătoria dumneavoastră poate începe imediat. Procesul este rapid și facil, birocrația și cozile lungi de așteptare fiind complet eliminate.

Haideți să aruncăm acum o privire la 10 cele mai bune locuri de vizitat în Elveția și lucruri de făcut.

1. Lucerne

Acest oraș medieval are poduri acoperite, promenade pe malul mării, clădiri istorice cu fresce și piețe însorite cu fântâni cu apă fierbinte, ceea ce îl face un loc turistic spectaculos și popular.

Lucerna este renumit pentru concertele sale de muzică, atrăgând soliști, dirijori și orchestre renumite la Festivalul Internațional de Muzică anual de la Centrul de Cultură și Convenții.

Reperele istorice elvețiene, cum ar fi Podul Capela și Monumentele Leilor, atrag oamenii, dar pasionații de istorie vor avea multe alte obiective turistice de văzut, în special la Muzeul Elvețian al Transporturilor.

Lucerna este așezată de-a lungul lacului Lucerna și se află la poalele Alpilor, înconjurată de munți. Reuss alimentează lacul, care curge din Alpii Urner și se varsă în Luzernerschlucht.

Fără îndoială, Lucerne merită o vizită!

2. Grindelwald

Mulți vin pentru a se îmbarca în excursia de la Jungfraujoch, cu o mulțime de delicii de descoperit. Cu toate acestea, cu incredibila călătorie spre vârf, există o mulțime de alte lucruri de făcut care ar trebui să vă atragă ca destinație Grindelwald. Există întotdeauna multe de oferit în acest peisaj uimitor pe tot parcursul anului.

3. Lauterbrunnen

De departe una dintre cele mai populare destinații din Elveția, Lauterbrunnen este poarta de intrare în regiunea Jungfrau și este denumită Valea celor 72 de cascade.

Pereții înalți de stâncă și numeroasele cascade servesc micului oraș ca oraș de tranzit spre Mürren, Wengen, Jungfraujoch și Schilthorn, menținându-l ocupat și plin de turiști pe tot parcursul anului. De asemenea, este lipsit de mașini, oferind o experiență foarte ușor de parcurs pe jos în timp ce străbateți cascadele uimitoare, traseele de drumeție și satele pitorești.

4. Zurich

Fiind cel mai mare oraș al Elveției, nod central de transport (și un punct culminant pentru mulți călători), Zurich este foarte iubit de oameni din întreaga lume. Dincolo de fațada curată a orașului, această capitală bancară bogată se mândrește cu o serie incredibilă de comori culturale.

Puteți începe un tur fantastic de plimbare pe străzile pietruite din orașul vechi, cu magazine, cafenele și galerii pitorești. Bahnhofstrasse, lungă de un kilometru și jumătate, se mândrește cu unul dintre cele mai încântătoare șiruri de magazine de cumpărături din Europa, care vă invită cu magazine de design de tip boutique cu bijuterii, modă și ceasuri.

Lacul Zurich este unul dintre cele mai mari lacuri din Elveția și oferă o mulțime de activități pentru turiști. Priveliștile munților din jur sunt uluitoare, iar lacul este un loc minunat pentru a vă relaxa și a admira frumusețea Elveției.

5. Bern

Aflată pe o peninsulă a râului Aare, capitala elvețiană Berna emană farmecul lumii vechi, iar orașul vechi medieval al orașului este un renumit sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Fie că vă plimbați pe străzile pietruite sau explorați cea mai înaltă catedrală din țară, aveți multe de făcut și de văzut.

Nu ratați Zytglogge, un turn cu ceas medieval cu păpuși mobile unice, sau Rosengarten, care oferă priveliști frumoase din centrul vechi al orașului.

În Berna există o mulțime de atracții turistice care așteaptă să fie descoperite. Iubitorii de artă vor aprecia galeriile impresionante și piețele unde puteți vedea mai bine eleganta clădire a parlamentului în stil renascentist sau Parcul Urșilor, potrivit pentru familii.

6. Interlaken

Interlaken este situat în sud-vestul țării, între Lacul Thun la vest și Lacul Brienz la est. Este una dintre cele mai populare escapade de vară din Elveția. Există o mulțime de lucruri minunate de făcut în Interlaken în orice anotimp.

În mijlocul orașului, veți găsi Höhematte, o minune de planificare urbană cu peste 35 de hectare de spațiu deschis înconjurat de hoteluri, cafenele și grădini de flori, ceea ce face ca zona să fie unică și îndrăgită.

Vârfurile mărețe Eiger, Mönch și Jungfrau se înalță deasupra orașului, oferind oportunități excelente pentru aventuri alpine, inclusiv drumeții, cățărări, coborâri în rapel și caiac în jurul văii, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Elveția pentru aventurile în aer liber.

În timp ce schiul, snowboardingul și parapanta sunt atracții populare, în funcție de sezon, asta nu este tot. De asemenea, puteți admira de jos, urcând la bordul unui vapor cu palete și navigând în jurul lacurilor.

7. Geneva

Orașul Geneva este așezat între frumoasele vârfuri acoperite de zăpadă, în punctul în care râul Rhône se varsă în Lacul Geneva, cel mai mare lac alpin din Europa, la granița dintre Elveția și Franța.

Această „capitală a păcii” francofonă este sediul european al ONU și emană un amestec plăcut de stil francez și structură elvețiană. Între promenadele, parcurile și grădinile care înconjoară Lacul Geneva, orașul vechi este un loc istoric încântător, perfect pentru plimbări.

Printre atracțiile culturale pentru cei care doresc să se bucure se numără Opera și Grand Théâtre, care prezintă ambele spectacole internaționale.

8. St. Mortiz

Pentru cea mai bună viață de noapte, stațiunea numărul unu din Elveția în ceea ce privește strălucirea și farmecul este Saint Mortiz. Saint Moritz are o varietate de activități interesante, o gamă largă de magazine și tone de oportunități excelente pentru Apres Ski. Dacă doriți să vedeți și să fiți văzut, St. Mortiz este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Elveția în timpul iernii.

De asemenea, aici au avut loc două jocuri olimpice de iarnă. Faceți o excursie interesantă de iarnă elvețiană la St. Moritz prin schi, snowboarding, trasee de schi sau rachete de zăpadă prin munți.

9. Zermatt

Zermatt, în sine, este o destinație excelentă, cu atât mai mult dacă luăm în considerare pantele Matterhorn, care fac din această destinație una unică. Pe tot parcursul anului, pârtiile prezintă frumusețea magnifică a peisajului și a naturii sale, perfecte iarna pentru snowboarderi, schiori sau drumeții vara.

Există un traseu montan pentru bicicliști de la Winkelmatten până la Furi, iar Zermatt Alpin Center oferă ghizi pentru alpiniști pe tot parcursul anului. Între priveliștile uimitoare, orașul minunat de munte și o mulțime de lucruri de făcut – Zermatt merită efortul dacă reușiți să ajungeți până acolo și va face ca excursia dumneavoastră să merite.

10. Lugano

Suficient de aproape de Italia pentru a păstra un anumit fler mediteraneean, rămânând în același timp chintesența elvețiană, Lugano este o destinație eclectică cu mulți vizitatori și un amestec perfect de Alpi elvețieni și italieni.

Orașul este așezat pe Lacul Lugano, care este un lac glaciar situat la granița dintre Elveția și Italia. Este situat la poalele Alpilor și este înconjurat de munți pitorești.

Lacul Lugano este o destinație turistică populară și oferă numeroase activități, cum ar fi înotul, plimbarea cu barca, pescuitul și windsurfingul. Lacul găzduiește, de asemenea, o varietate de specii de păsări și este un loc popular pentru observarea păsărilor.

Concluzie

Atunci când planificați o excursie în Elveția, trebuie să țineți cont de câteva lucruri despre această țară frumoasă. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să decideți în ce perioadă a anului doriți să o vizitați. Elveția are o climă temperată, așa că este confortabil să o vizitați pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, unele părți ale țării sunt mai răspândite în anumite perioade ale anului. De exemplu, stațiunile de schi din Alpi sunt cele mai aglomerate în timpul iernii, în timp ce regiunea Lacului Geneva este cea mai populară în timpul verii.

Odată ce ați decis când și unde doriți să mergeți, următorul pas este să începeți să vă planificați itinerariul. Când vine vorba de vizitarea obiectivelor turistice, Elveția are multe de oferit. Unele atracții turistice populare includ Matterhorn, regiunea Jungfrau, Lacul Lucerna și Alpii elvețieni.

Însă nu uitați că pentru a vă bucura din plin de autostrăzi și drumuri expres, veți avea nevoie de achiziționarea vinietei pentru Elveția

spot_imgspot_img