[P] Admiterea la Facultate 2024: ce beneficii au viitorii studenți la Universitatea Româno-Americană

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Admiterea la Facultate 2024: ce beneficii au viitorii studenți la Universitatea Româno-Americană

Admiterea la Facultate 2024, Sursa foto – admitere2024.rau.ro

Universitatea Româno-Americană a deschis perioada de înscriere onlinepentru admiterea la cele șapte facultăți, în anul universitar 2024-2025, la programele de licență și masterat. Viitorii studenți se pot înscrie pe platforma dedicată admiterii până pe 24 iulie 2024 pentru programele de Licență, și până pe 25 iulie 2024 pentru programele de Masterat.

Candidații au posibilitatea să se înscrie și fizic, direct la sediul Universității Româno-Americane, Bulevardul Expoziției 1B, București, în perioada 8 – 24 iulie 2024 la programele de licență, respectiv 8 – 25 iulie 2024 la programele de masterat. Atât pentru licență, cât și pentru masterat, concursul de admitere va avea loc în data de 26 iulie. Rezultatele vor fi comunicate în cel mult 2 zile calendaristice (licență), respectiv 4 zile (masterat), de la data concursului, la sediul Universității, dar și online în secțiunea dedicată de pe website.

Facultățile din cadrul Universității Româno-Americane

Universitatea se implică activ în dezvoltarea tinerilor din punct de vedere academic, profesional și personal, în cadrul celor șapte facultăți: Facultatea de Afaceri Internaționale, Facultatea de Drept, Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Facultatea de Finanțe și Contabilitate, Facultatea de Informatică Managerială, Facultatea de Management–Marketing și Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității. Fiecare facultate include programe de studii de licență și masterat, permanent actualizate,care corespund cerințelor pieței muncii.

Ce beneficii au viitori studenți la Universitatea Româno-Americană:

  • Locuri fără taxăUniversitatea Româno-Americanăeste singura universitate privată din România care oferă locuri fără taxă pentru 20% din numărul studenților înmatriculați la programele de licență și 10% din numărul celor înmatriculați la programele de masterat cu predare în limba română, pe bază rezultatelor academice de la admitere.
  • Înscriere online și admitere pe bază de dosar, plus o probă de concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului).
  • Programe de tip dublă diplomăUniversitatea Româno-Americană oferă și programe educaționale de tip dublă diplomă în parteneriat cu University of York (UK), Northwood University (SUA), St. Francis (SUA) și University of Siena (Italia).
  • Mediu multicultural: cursuri extracurriculare cu profesori internaționali și studenți din toate colțurile lumii.
  • Activități extra-curriculare: evenimente de socializare sau culturale, conferințe, ateliere susținute de reprezentanți din mediul de business, colaborări cu companii sau instituții pentru dezvoltarea abilităților și cunoștințelor.
  • min-hotel în campus: 140 de camere cu baie proprie și o capacitate totală de 360 de persoane.
  • Programul ERASMUS+: oferă studenților posibilitatea de a merge la studii și programe de internship pe plan internațional.
  • Campus modern: Laboratoare, amfiteatre, săli de curs și seminar dotate cu tehnologii la standarde internaționale.

Cum se face admiterea în 2024:

Admiterea la studiile de licență este adaptată la domeniile de specialitate, precum și la pregătirea candidaților. La Universitatea Româno-Americană, admiterea la programele de licență în limba română, se face cu luarea în calcul a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituțiile de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine.

Candidații care nu dețin atestate, vor susține o Probă de Concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obținut premii I, II, III, mențiuni sau premii speciale la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale (recunoscute de către Ministerul Educației) pot fi admiși fără susținerea concursului de admitere, având echivalată cu 10 (zece) nota la Proba de concurs.

Admiterea la programele Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie se face cu luarea în calcul în media de admitere a mediei de bacalaureat (50%) și a probei de concurs (50%), respectiv probă de aptitudini motrice (traseu aplicativ contracronometru – 26 iulie 2024, la ora 09:00 sau la ora 16:00, la alegere, la Baza Sportivă a Universității). Pentru programul de studii „Educație fizică și sportivă”, candidații pot prezenta un atestat/certificat din domeniul sportului, limbă română sau limbi străine recunoscut de Ministerul Educației, în vederea echivalării probei de concurs.

Admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză se face pe baza unui Interviu online în limba engleză și a documentului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Admiterea la studii de masteratse face pe baza unui examen scris – eseu/proiect, elaborat în conformitate cu tematica de specialitate afișată, cu luarea în considerare a mediei de licență, în ordinea descrescătoare a mediilor finale, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul universității.

spot_imgspot_img