Pacienți COVID-19 care nu mai au loc în spitalele din București, transferați cu o aeronavă militară la spitale din Iași – Coronavirus

O aeronavă militară de tipul C-27J Spartan decolează joi după-amiază de la Otopeni cu mai mulți pacienți COVID-19 din București care nu mai au loc în secțiile de Terapie Intensivă. Pacienții sunt transferați la spitale din Iași.

MApN informează că pacienții care vor fi transferați cu aeronava militară de la Otopeni nu mai au locuri la spitalele COVID din Capitală.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a anunțat că cinci pacienți vor fi transferați de la București la Iași.

„În cursul zilei de astăzi (joi-n.r.), alți cinci pacienți de terapie intensivă vor veni de la București spre Iași și doi dintre ei vor fi preluați în secția de Terapie Intensivă de la Lețcani”, a declarat Carmen Dorobăț, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, spitalul a mai primit șase pacienți de la Spitalul din Piatra Neamț, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după incendiul care a afectat secția ATI a spitalului din județul Neamț.

„Așa cum se știe, în noapte de sâmbătă spre duminică, am primit șase pacienți de la Spitalul Județean Neamț. Din nefericire, am pierdut un pacient. Alți cinci se află în continuare în îngrijirea echipei de terapie intensivă de la spitalul mobil de la Lețcani”, a mai spus Dorobăț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *