Pâine și mâncare ca la mama acasă… cu puțin ajutor iscusit

Ne amintim adesea de mâinile mamei sau ale bunicii și le legăm de un gust inconfundabil și irezistibil, de pâine caldă, care are pentru noi o însemnătate aparte. Gusturile și mirosurile răscolesc amintirile și pentru mulți din noi cele ale pâinii proaspăt scoase din cuptor sunt strâns legate de sentimentele frumoase de grijă, iubire și acasă. Pâinea este un aliment esențial, iar istoria lui se pierde în negura timpului, dar rămâne de căpătâi pentru fiecare spațiu cultural, indiferent de micile sau marile diferențe din rețete.

Poate că nici timpul și nici priceperea nu ne permit să facem o pâine precum cea pe care o mâncam în copilărie, din mâinile mamei sau ale bunicii. Din fericire, există soluții și pentru omul modern care are mult mai puțin timp la dispoziție și pentru care electrocasnicele sunt un ajutor de nădejde. Dacă căutați o mașina buna pentru făcut paine, trebuie să țineți cont de perioada de coacere, de consumul energetic, cât și diversele funcții care vă vor ajuta să faceți o pâine care să vă readucă proaspăt gustul copilăriei.

Un secret important în bucătărie, pe lângă pasiunea și dragostea pentru gătit, este reprezentat de ustensilele potrivite, care nu trebuie să fie neapărat scumpe, ci alese cu grijă. În funcție de materialul din care sunt făcute, fie că este vorba despre ceramică, teflon, fontă, aluminiu, inox, veți putea face diferența între principalele avantaje pe care tigăile le pot oferi când gătiți. În bucătăria dumneavoastră se poate găsi o tigaie universală, una grill, care vă va ajuta să gătiți fără ulei și să puteți menține un regim de alimentație sănătos, ușor, dar extrem de gustos, știut fiind că procesul coacerii păstrează aromele intacte, tigaie de tip WOK pentru legume, una pentru clătite sau profesională.

Vezi aici cele mai bune tigăi!

Tigăile Tefal, grill ori obișnuite, cu senzori de temperatură care te anunță când este vremea perfectă pentru gătire, cu înveliș anti-aderent și compatibile cu toate sursele de încălzire, putând fi folosite chiar și la cuptor, sunt potrivite pentru orice gospodărie și îi ajută pe oamenii pasionați de gătit să se bucure de aceeași experiență precum cea a bucătarilor șefi, fără a fi nevoie să investească sume considerabile. Practice, sigure, rezistente asigură o gătire rapidă, ușoară, păstrând gusturile și aromele esențiale ale alimentelor, fără ca dumneavoastră să fiți grijulii pentru timpul de gătire și fiind la adăpost de întâmplări neplăcute, cum ar fi lipirea sau arderea.

Când vine vorba despre tigăi, atât bucătarii profesioniști, cât și persoanele care gătesc din pasiune, se ghidează după o serie de criterii care-i ajută să diferențieze tigăile și să se bucure de o experiență frumoasă în bucătărie, fără problemele inerente ale tigăilor de slabă calitate. De la mâncarea arsă sau îmbibată în grăsimi, până la timpul ridicat de gătire, ori pierderea aromei, din cauza necesității de a găti mâncarea mai mult, o tigaie nepotrivită poate să schimbe gustul unui preparat și să diminueze considerabil plăcerea de a experimenta feluri de mâncare delicate ori noi, din alte culturi culinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *