Papa Francisc şi-a suspendat vineri activităţile pentru a face un consult medical

Papa Francisc, care s-a confruntat cu probleme la mers din cauza unor dureri la picior şi genunchi, şi-a suspendat vineri activităţile pentru a face un consult medical, informează biroul de presă al Vaticanului.

Papa FranciscFoto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Consultul a fost realizat la unităţile medicale ale Vaticanului, a precizat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni, explicând de ce calendarul public al papei Francisc pentru ziua de vineri nu conţine nici activităţi, nici audienţe, relatează Agerpres.

Suveranul pontif în vârstă de 85 de ani suferă de sciatică la piciorul drept, iar recent s-a confruntat cu un puseu de durere în genunchiul drept, ceea cea a dus la un şchiopătat mai pronunţat, iar în timpul unor activităţi a fost nevoit să stea aşezat.

A citit cea mai mare parte a discursului din duminica Paştelui de la balconul bazilicii Sfântul Petru stând pe scaun. În ziua precedentă, doar a asistat, fără să oficieze slujba Vigiliei Pascale, şi a stat aşezat pe scaun aproape întreaga durată a ceremoniei.

Sâmbătă este celebrat Sfântul Gheorge, zi de sărbătoare la Vatican întrucât suveranul pontif îşi serbează onomastica. S-a născut Jorge Mario Bergoglio şi a adoptat numele papal Francisc atunci când a fost ales, în 2013.

Deşi sâmbătă ar putea îndeplini activităţi restrânse, va avea astfel mai mult timp pentru a se odihni înaintea slujbei de duminică din bazilica Sfântul Petru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *