Parchetul General: Probele biologice după uciderea fetiței de 11 din Dâmbovița aparțin olandezului care s-a sinucis luni – Esential

Probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei, fetița de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița), aparțin cetățeanului olandez suspect în acest caz, informează Parchetul General. Procurorii anunță și că Interpolul a confirmat decesul suspectului.

„În cursul zilei de astăzi, 26 septembrie 2019, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Șuții privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la fața locului aparțin persoanei de cetățenie olandeză suspectată de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat. ”, transmite Parchetul General

Totodată, prin intermediul Interpol (organizația internațională de cooperare polițienească) a fost confirmat decesul bărbatului.

Joop V., cetățeanul olandez ce ar fi ucis-o pe fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții era supravegheat de polițiștii olandezi în momentul în care s-a sinucis, intrând cu mașina într-un camion, scrie presa olandeză.

Parchetul General a anunțat marți că în dosarul privind moartea fetiței de 11 ani au fost făcute percheziții la locuința olandezului, dar și în apartamentul închiriat de bărbat în România.

Procurorul general a mai spus că atunci când va fi primită “dovada oficială” că olandezul s-a sinucis, dosarul va fi clasat, având în vedere “decesul făptuitorului”, dar aceasta nu înseamnă că ancheta se va închide.


Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect este cetățeanul olandez Joop Visscher, în vârstă de 46 de ani, care a plecat sâmbătă din România. Luni, înainte să se sinucidă Visscher și-a șters conturile de pe rețelele de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *