Pasarile – daunatori demni de luat in considerare sau nu?

aparate-anti-pasari

Atunci cand vorbim despre daunatori, majoritatea persoanelor se vor gandi la rozatoare si la insecte. Cu toate acestea, pasarile reprezinta o alta categorie pe care ar trebui sa o luam in considerare in mod foarte serios.

Nu de putine ori s-a vorbit despre stricaciunile pe care le pot provoca pasarile, insa cu toate acestea nu se depun inca suficiente eforturi pentru a reduce pagubele pe care pasarile le provoaca. In foarte multe tari autoritatile au decis sa ia masuri impotriva porumbeilor, iar acest lucru ar trebui sa fie un exemplu pentru toata lumea.

Sunt pasarile daunatori, sau nu? Trebuie sa luam masuri antipasari sau putem ignora aceasta problema? Despre acest subiect ne-am propus sa discutam in randurile urmatoare.

Care sunt pasarile care provoaca cele mai multe daune?

In zonele rurale, graurii sunt pasarile care provoaca cele mai multe pagube. Statisticile spun ca acestia pot produce pagube de peste 50%. In schimb, zonele urbane pasarile cele mai problematice sunt porumbeii. Prezenti in pietele publice si nu numai, acestia au devenit o reala problema impotriva carora autoritatilor le este tot mai greu sa lupte.

In multe orase autoritatile au decis sa interzica oamenilor sa ii mai hraneasca, insa cu toate acestea numarul de porumbei este intr-o continua.

O alta specie de pasari inclusa in categoria daunatorilor este reprezentata de vrabii. Acestea nu numai ca produc foarte mult zgomot, ci totodata mizeria pe care o lasa in urma este o problema greu de ignorat.

De asemenea, porumbeii pot produce la randul lor foarte multe stricaciuni. Acestia ciugulesc la propriu peretii, afectandu-le considerabil aspectul. Iar prin excrementele lor reusesc de asemenea sa afecteze suprafetele de orice tip.

Excrementele porumbeilor sunt foarte acide iar o cantitate mare de excremente poate afecta orice tip de suprafata. Acoperisurile au cel mai mult de suferit in urma excrementelor porumbeilor, insa acestea sunt foarte periculoase si din punct de vedere al igienei. Aerul este contaminat iar mirosul greoi poate provoca multe probleme de sanatate.

Vopseaua masinilor va fi si ea foarte afectata daca va fi expusa intr-o zona in care sunt foarte multi porumbei. Necuratate la timp, lacul acestora va fi afectata in mod iremediabil.

Sa cureti in urma porumbeilor se va dovedi a fi foarte costisitor. Iar odata cu prezenta pasarilor vor aparea si alti paraziti printre care putem mentiona plosnitele, capusele, acarienii sau paduchii.

Combaterea pasarilor

Acestea fiind spuse, consideram ca este destul de bine justificata includerea pasarilor in categoria de daunatori. Dar ce masuri putem lua pentru a ne proteja proprietatile de daunele pe care pasarile le provoaca? Ei bine, exista cateva metode eficiente la care putem apela cu incredere oricand ne dorim sa tinem pasarile departe.

Un prim mod de alungare a pasarilor este folosirea unui dispozitiv anti pasari. Acesta functioneaza alimentat la reteaua electrica iar mai apoi va emite ultrasunete. Drept urmare, pasarile vor fi alungate intr-un timp foarte scurt. Trebuie insa sa distrugi cuiburile existente, deoarece in caz contrar pasarile vor reveni mereu.

Exista insa si alte metode anti pasari pe care le putem folosi. Repelentii chimici sunt un bun exemplu in acest sens. Iar tepii anti pasari s-au dovedit mereu a fi foarte eficienti in lupta impotriva pasarilor.

Asadar, daca pana acum nu luai masurile necesare pentru alungarea pasarilor crezand ca acestea nu fac nici un rau, probabil ca te-am pus pe ganduri. Intra pe Fara-Daunatori.ro pentru a-ti achizitiona un dispozitiv anti pasari, benzi cu tepi impotriva pasarilor sau produse de tip repelent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *