Pelosi spune că a vorbit cu liderii militari despre modalități de a-l opri pe Trump să nu folosească codurile nucleare – International

Liderul democrat al Congresului SUA, Nancy Pelosi, a declarat vineri că a vorbit cu armata SUA pentru a se asigura că Donald Trump, un „președinte dezechilibrat”, nu poate folosi codurile nucleare, în timp ce amenință să acționeze în Congres dacă nu va părăsi repede puterea, potrivit AFP.

“În această dimineață am vorbit cu șeful Statului Major al SUA, Mark Milley, pentru a discuta despre măsurile de precauție disponibile pentru a împiedica un președinte instabil să lanseze ostilități militare sau să acceseze coduri de lansare și să dispună un atac nuclear”, a scris președintele Camerei Reprezentanților într-o scrisoare adresată colegilor ei parlamentari.

„Situația cu acest președinte dezechilibrat nu ar putea fi mai periculoasă”, a continuat ea, promițând că Congresul va acționa dacă Donald Trump nu va părăsi Casa Albă „iminent și voluntar”, fără a specifica natura acestei acțiuni. Acesta din urmă trebuie să cedeze puterea lui Joe Biden pe 20 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *