Pentru Lula, atacul „terorist” al Hamas nu justifică moartea a „milioane de oameni nevinovați”.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat marți că atacul „terorist” al Hamas asupra Israelului nu dă dreptul Israelului de a „ucide milioane de oameni nevinovați”, potrivit AFP.

Luiz Inacio Lula da SilvaFoto: Ken Cedeno / UPI / Profimedia Images

„Hamas a comis un act terorist împotriva Israelului, dar asta nu înseamnă cî Israelul ar trebui să ucidă milioane de oameni nevinovați”, a declarat Lula în timpul emisiunii sale săptămânale „Conversație cu președintele”, difuzată pe rețelele de socializare.

La 7 octombrie, Israelul a fost lovit de un atac fără precedent al Hamas. Peste 1.400 de persoane au fost ucise de partea israeliană, în principal civili, potrivit ultimelor cifre ale autorităților israeliene, care au identificat peste 200 de ostatici răpiți de Hamas.

Ca represalii, Israelul a declarat un război pentru „anihilarea” Hamas, lovind fără încetare Fâșia Gaza. Bombardamentele neîncetate au ucis peste 5.700 de palestinieni, majoritatea civili, inclusiv peste 2.300 de copii, potrivit Ministerului Sănătății controlat de Hamas.

„Israelul trebuie să rămână pe teritoriul său, care a fost demarcat de Națiunile Unite, iar palestinienii trebuie să aibă dreptul la propriul teritoriu (…) pentru ca nimeni să nu invadeze pământurile altora”, a mai spus Lula.

„Rolul meu este să mă asigur că negocierile sunt posibile” în vederea unei încetări a focului, a adăugat el.

Brazilia prezidează în prezent Consiliul de Securitate al ONU, care se reunește din nou marți, după două încercări eșuate de a obține aprobarea unei rezoluții privind conflictul.

„ONU este slăbită (…), dacă ar fi mai puternică, ar putea juca un rol mai important”, a deplâns președintele brazilian.

spot_imgspot_img