People: Regina Elisabeta a lăsat un bilet scris de mână pe sicriul prințului Philip, semnat cu diminutivul drag lui – International

​În privința acestui gest înduioșător, se presupune că prințul Philip ar fi fost ultima persoană care i s-ar mai fi adresat cu diminutivul ei din copilărie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a dat o notă personală ultimului omagiu adus soțului său, prințul Philip. În cursul funeraliilor de sâmbătă, printr-un gest plin de iubire față de cel care i-a fost soț timp de 73 de ani, Regina a lăsat pe sicriul Ducelui de Edinburgh un bilet scris de mână. Ea a semnat biletul cu diminutivul „Lilibet”, așa cum i se spunea în copilărie, relatează duminică revista People, citată de Rador.

La fel de înduioșător este și faptul că Philip ar fi fost ultima persoană care i s-ar mai fi adresat cu acest apelativ. Palatul nu a comentat subiectul, considerându-l ca pe un amănunt care ține de „viața privată”.


Sursa foto: Justin Tallis/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

În timpul funeraliilor, Regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George.

Această imagine impresionantă, ultima de la sfârşitul îndelungatei comuniuni a celor doi soți, s-a înscris printre nenumăratele momente impresionante din timpul funeraliilor Prințului Philip, care a murit în ziua de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Respectând regulile impuse de pandemie, Regina și ceilalți membri ai cortegiului au purtat măști și au stat la câțiva metri distanță unii de alții. În capelă, Regina a putut fi văzută cu fața aplecată, astfel încât nu se vedea decât pălăria neagră de pe cap.


Sursa foto: Yui Mok/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

La o zi după decesul Prințului Philip, survenit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, nora Reginei, Sophie, Contesă de Wessex, le-a spus cu lacrimi în ochi celor adunați în fața Castelului Windsor că “Regina s-a comportat într-un mod impresionant”.

Date fiind o serie de informații potrivit cărora, la viitoarele sale întâlniri, Regina, acum în vârstă de 94 de ani, va fi însoțită de membri ai familiei, un fost înalt funcționar de la palat a făcut revistei People următoarea declarație: “Familia se va grăbi să îi stea alături, dar ea va merge mai departe. Regina înțelege că are o misiune de îndeplinit și că Philip ar fi dorit ca ea să-și continue calea. Așa a făcut și atunci când el s-a retras din viața publică”. Un apropiat al Familiei Regale a mai spus că “ea nu va abdica niciodată, din cauză că datoria, onoarea și atribuțiile îi sunt la fel de adânc înrădăcinate așa cum erau și pentru el”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *