Peste 560 de blocuri din Capitală, fără apă caldă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Furnizarea apei calde va fi oprită pentru 565 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 ale Capitalei, din cauza unor lucrări la reţeaua primară de termoficare, a anunțat miercuri compania municipală Termoenergetica.

Avarie RADETFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Vor fi făcute următoarele intervenţii:

  • În Sectorul 1 se va lucra la conducta Magistralei Griviţa – DN 700mm, în zonele: Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Floreasca, Nicolae Caramfil. În această perioadă se vor desfăşura concomitent mai multe lucrări: înlocuire de vane cu diametrul de 700 mm în zona Lacului Floreasca; vor continua lucrările de înlocuire a aproximativ 900 de metri de conductă preizolată DN 600mm în zona străzilor Stockholm, Axinte Uricariul şi Calea Dorobanţi; încep lucrările de înlocuire a conductei cu diametrul de 600 mm în zona Şoselei Pipera.
  • Pentru toate aceste lucrări, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie, ora 23.30, pentru aproximativ 225 de blocuri. Anul de punere în funcţiune a conductei din zonă este 1983, această porţiune de reţea având 40 de ani de funcţionare.
  • În Sectorul 2 se lucrează la conducta Magistralei 2 Sud – DN 700 mm, în zona Şoselei Ştefan cel Mare. Pentru aproximativ 130 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei din zonă este 1974, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare. Accesul pentru executarea reparaţiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături. De asemenea, în zona străzilor Lizeanu şi Moara lui Assan se vor înlocui aproximativ 100 metri de conductă cu diametrul de 700 mm.
  • În Sectorul 3, se lucrează la conducta Magistralei II Sud – DN 500 mm, în zona Drumul Murgului. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei din zonă este 1968, această porţiune de reţea având 55 de ani de funcţionare. În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparaţiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături.
  • În Sectorul 4, au loc lucrări la conducta Magistralei Berceni – DN 500mm, în zona Niţu Vasile unde se va înlocui un cupon de ţeavă de câţiva metri şi pe strada Tudor Gociu unde se vor înlocui aproximativ 70 de metri de ţeavă cu diametrul 168mm. Pentru aproximativ 95 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei din zonă este 1987, această porţiune de reţea având peste 35 de ani de funcţionare.
  • În Sectorul 6, se lucrează la conducta Magistralei Griviţa – DN 600 mm, în zona străzii Nicolae Filimon. Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei este 1961, această porţiune de reţea având peste 60 de ani de funcţionare. În cadrul acestui şantier va fi înlocuită o vană cu diametrul de 600 mm, în intersecţia Şoselei Virtuţii cu Bulevardul Constructorilor, iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură pe gurile de vizitare a galeriei.

Termoenergetica spune că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor.

spot_imgspot_img