Peste 7.000 de cadre medicale au murit din cauza Covid-19 la nivel mondial, potrivit Amnesty – Coronavirus

Cel puțin 7.000 de cadre medicale au murit din cauza Covid-19 în întreaga lume, Mexicul fiind cea mai afectată țară, potrivit unui raport al Amnensty International publicat joi, relatează AFP.

“Faptul că peste 7.000 de oameni mor încercând să-i salveze pe alții constituie o criză de o amploare considerabilă”, a declarat Steve Cockburn, șeful programului de justiție socială și economică al Amnesty International, într-un comunicat.

Dintre aceste decese, cel puțin 1.320 au avut loc în Mexic, „cel mai mare număr cunoscut pentru o singură țară”, notează raportul intitulat „Prețul de plătit pentru tratare”.

Un raport anterior al AI publicat pe 13 iulie vorbea despre 3.000 de lucrători din domeniul sănătății din întreaga lume. Creșterea clară se explică prin creșterea numărului de cazuri de infecții în mai multe țări, precum și prin faptul că sunt mai multe informații disponibile.

În urma Mexicului se află Statele Unite (1.077 decese), Regatul Unit (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) și Egipt (159), potrivit Amnisty International.

„Toți lucrătorii din domeniul sănătății au dreptul să fie în siguranță la locul de muncă, este un scandal că atât de mulți oameni plătesc prețul final”, a adăugat Cockburn.

Potrivit acestuia, ar putea exista o „subraportare” a victimelor în mai multe țări. Iar faptul că guvernul mexican ține o contabilitate detaliată ar explica numărul mare din această țară în comparație cu altele.

La nivel global, Covid-19 a infectat 26,1 milioane de oameni și a provocat moartea a peste 865.000 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *