Peste un sfert din locuitorii Germaniei au un trecut legat de migrație

0

Mai mult de un sfert dintre locuitorii Germaniei au un background legat de migraţie, ceea ce înseamnă că ei sau cel puţin unul dintre părinţii lor nu au cetăţenia germană, indică date publicate marţi de Biroul federal de statistică (Destatis), potrivit DPA și Agerpres.

BerlinFoto: pixabay.com

Anul trecut, 22,3 milioane de persoane cu origini străine trăiau în Germania, reprezentând 27,2% din populaţia totală a ţării, ceea ce reprezintă un nivel record în ultimii 17 ani.

În 2020, proporţia a fost de 26,7%, iar în 2019 de 26%. Principala ţară de origine a persoanelor din Germania cu rădăcini străine este Turcia (12%), care este urmată de Polonia (10%) şi Rusia (6%).

Aproximativ 1% dintre locuitorii cu background legat de migraţie ce trăiau anul trecut în Germania au venit din Ucraina, totalizând aproximativ 308.000 persoane. Majoritatea trăiau în Germania de mulţi ani. ”Ca urmare a recentului aflux de refugiaţi (dinspre Ucraina), numărul oamenilor cu background ucrainean ar putea spori semnificativ în viitor”, a explicat Destatis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *