Piața auto din Rusia a avut un aprilie negru – Auto

Vânzările de mașini noi din Rusia au scăzut cu 72,4% în aprilie, comparativ cu un an mai devreme, a declarat marți Association of European Businesses (AEB), pe fondul epidemiei de coronavirus a încetinit producția și a oprit operațiunile dealerilor, anunță Reuters.

Doar 38.922 de automobile noi și vehicule comerciale ușoare au fost vândute în Rusia în aprilie, fiind cea mai importantă cădere lunară înregistrată vreodată de AEB, după o creștere de 4% în luna precedentă.

Cele mai populare au fost mașinile Lada, fabricate de Avtovaz, care au reprezentat aproximativ un sfert din vânzările din aprilie, cu 9.396 de unități.

„Aprilie Negru 2020 a afectat puternic lichiditatea dealerilor și, pe termen mediu, chiar și sustenabilitatea acestora”, a declarat Thomas Staertzel, președintele Comitetului Producătorilor de Automobile AEB. „Dealerii se pregătesc pentru o repornire, deși nu așteptăm rezultate mult mai bune în vânzări în mai”.

Oamenii s-au grăbit să cumpere mașini în luna martie, cînd vânzările au crescut cu 22,7%, deoarece se așteptau ca prețurile să crească după o scădere a rublei, din cauza reducerii prețurilor petrolului și a epidemiei de coronavirus, a declarat agenția Autostat luna trecută.

Rusia a raportat 232.243 de cazuri de coronavirus și 2.116 de decese, potrivit Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *