Poliţia indiană a arestat un jurnalist pentru spionaj în favoarea Chinei – International

Poliţia din New Delhi a anunţat, sâmbătă, că a arestat un jurnalist freelancer local pentru că a transmis Chinei “informaţii sensibile”, relatează Reuters, citat ce news.ro. Rajeev Sharma, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat în această săptămână şi poliţiştii au confiscat de la domiciliul său documente confidenţiale legate de Departamentul indian al Apărării. Au fost arestaţi şi o femeie cu cetăţenie chineză şi partenerul ei nepalez, pentru că i-ar fi dat lui Sharma “sume mari de bani” pentru a oferi informaţii serviciilor secrete chineze.

“La interogatoriu, Rajeev Sharma şi-a mărturisit implicarea în procurarea de informaţii secrete / sensibile şi a declarat că a transmis informaţiile chinezilor”, a precizat Sanjeev Kumar Yadav, oficial al poliţiei, într-un comunicat.

În perioada ianuarie 2019 – septembrie 2020, Sharma a primit de la chinezi peste 3 milioane de rupii. (40.799 de dolari).

Arestarea jurnalistului vine în contextul unor relaţii tensionate între India şi China la frontiera din zona munţilor Himalaya. Relaţiile s-au înrăutăţit după ciocniri care au avut loc în iunie, în care India spune că i-au murit 20 de soldaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *