Poliția sârbă a reținut peste 700 de migranți după un incident armat soldat cu morți

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Poliţia sârbă a reţinut 738 de migranţi în mai multe raiduri întreprinse în nordul şi sud-estul ţării, în cadrul unei operaţiuni la nivel naţional lansate săptămâna trecută după un incident armat în care au murit trei migranţi, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Migranti in SerbiaFoto: Serbian Ministry of Interior / Associated Press / Profimedia Images

Reţinerile au fost operate în oraşele Subotica, Sombor şi Kikinda, în nordul ţării, în apropierea graniţei cu Ungaria, şi lângă Pirot, în sud-est, aproape de frontiera cu Bulgaria, a informat poliţia într-un comunicat emis joi seară.

În cursul săptămânii trecute, trei migranţi au murit într-un schimb de focuri în apropiere de graniţa cu Ungaria, o rută tot mai folosită de traficanţi pentru a introduce clandestin astfel de persoane în UE.

Poliţia a precizat că a percheziţionat peste 5.000 de vehicule şi a confiscat paşapoarte şi alte documente personale.

„În următoarele zile, poliţia va intensifica măsurile şi va desfăşura forţe pentru a opri migraţia ilegală”, se mai arată în comunicat. Acesta nu precizează de unde provin migranţii reţinuţi, însă majoritatea celor care folosesc ruta balcanică – Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia – sunt originari din Orientul Mijlociu, Afganistan, Pakistan şi nordul Africii.

Mulţi migranţi trec frontierele cu ajutorul unor reţele extinse de traficanţi care uneori sunt înarmaţi, astfel încât schimburile de focuri între bande sunt frecvente.

Serbia desfăşoară la frontiere misiuni de patrulare comune cu Ungaria şi Austria. Belgradul s-a angajat să îşi alinieze politica în materie de vize cu cele ale UE pentru a ajuta la stoparea fluxului de migraţie clandestină spre vest prin așa-zisa „rută balcanică”.

spot_imgspot_img